Julkalender 2021: 24 böcker från 24 länder

Lucka 24

I år blir det – som utlovat – en julkalender inriktad på världslitteratur. Jag har efter förra årets överambitiösa projekt med världslitteratur på olika teman, sänkt ambitionerna en smula. Det behöver förhoppningsvis inte innebära sämre kvalitet. I år får ni 24 böcker från 24 länder som är utkomna de senaste fem åren så att de förhoppningsvis går att få tag på i handeln.

Meningen med årets julkalender är att sprida läsglädje och att sprida att läsglädje kan komma från olika länder, inte bara USA, UK och Norden. Det finns fler länder och fler bra böcker från länder du kanske själv tror att det bara kommer smal litteratur ifrån. Så är det inte. Även om miljöerna är annorlunda finns det gott om lättläst och lättförståelig litteratur från alla världsdelar.

Ni kommer att få en bok om dagen. Den har kommit på svenska de senaste fem åren, men därmed inte sagt att det är en ny bok. Det kan vara en äldre bok, som antingen inte översatts till svenska förrän nu eller så har den getts ut i nytryck. Poängen är att det ska vara litteratur som du lätt kan införskaffa på bibliotek eller i en bokhandel och att du ska kunna läsa den på svenska.

Trevlig läsning och hoppas att du kommer att hitta något som du vill läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.