Jag tar novellvågen till en ny nivå

Novellvågen tar fart här hos mig såhär mitt i sommaren. Inte nog med att jag, Anna, Lyran och flera andra ska läsa kinesiska noveller inom kort, jag har sprungit till bibblan och lånat flera av Tranans novellsamlingar från hela världen.

Såhär ser min idé ut: Jag kommer att välja ut ett land i veckan och läsa noveller därifrån. Det ska vara kvinnliga författare och novellen ska ha ett kvinnoperspektiv, som vanligt med andra ord. Sedan kommer jag varje lördag att publicera recensioner på dem spritt under dagen. Varje lördag kommer ett nytt land att presenteras. Jag skulle gissa att 99 % av alla noveller kommer från ovan nämnda novellsamlingar från Tranans förlag, men jag ska inte utesluta att jag kan finna noveller på annat hålla också.

Lördagens novell-land: Österrike. Jag har bott där, men läst på tok för lite litteratur därifrån så det är på tiden.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
  • Anna29 juli, 2013 kl. 06:06
  • Svara

  Underbart! Ser fram emot!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

   Tänkte att du skulle gilla det 🙂

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Jättebra idé. Om du reser till Belgien vill jag gärna tipsa om min favorit Madeleine Bourdouxhe och hennes novellsamling En spik, en ros.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
   • Hanna1 augusti, 2013 kl. 09:55
    Författare
   • Svara

   Mycket bra tips! Jag har inte läst något från Belgien så det är ett tips jag värderar högt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.