Jag lever i ett flyttkaos till synes utan ände

Vi bor på hotell

Jag befinner mig på ett hotellrum i Hammarby Sjöstad. Det var inte såhär det skulle bli, men det var såhär det blev. Vi sålde vår lägenhet och hittade inget hus. Om en dryg vecka flyttar vi in i ett andrahandsboende medan större delen av vårt hem magasineras. Det kommer att bli bra, men det är inte optimalt nu. Kommer jag får återse mina sommarskor och bikinis innan sommaren? Jag hittade inte dem i all röra. Men sånt är ju egentligen världsligt.

I veckan förlorade vi budgivningen på ett hus vi verkligen ville ha. Vi hade eventuellt kunna lägga mer, men det var rätt beslut att ge upp det. Det som skulle vara en energiboost för kommande packning, hotellvistelse och andrahandsboende blev istället ytterligare en jobbig grej. Att veta vart vi ska ta vägen hade gjort allt lättare att bära. Men det som man inte tänker på innan är att ens hem monteras ner framför ens ögon och finns tillslut inte mer. Kvar är ett skal. Sitter hellre på ett fint hotellrum än i flyttkartongshelvetet i det som en gång var mitt hem.

I Stockholm där bostadsmarknaden är hysterisk var det rätt beslut att sälja först. Jag var först emot just av den anledningen att jag inte ville hamna i situationen som vi är i nu. Men allt går och barnen kommer inte att fara illa av det. Stora behöver inte heller byta skola den här terminen. Dessutom ligger hotellet nära skolan så stora har hoppat högt av glädje för att han ska få gå själv till skolan. Det blir dock  inte imorgon då han är sjuk.

Sedan måste det tilläggas att vi har hamnat i den här situationen för att vi är kräsna och inte för att det nödvändigtvis är jättesynd om oss. Det finns många hus vi ratat längs vägen som vi hade kunnat köpa och bott i vid det här laget.

Nu ska vi njuta av tio dagar på hotell. Vi bor i en studio med två rum och pentry så vi kommer att äta frukost på rummet och kunna göra ganska mycket som man gör hemma. Men till helgen blir det hotellfrukost! Det ser både vi vuxna och barnen fram emot enormt mycket.

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861

  Phu, hoppas det löser sig inom en rimlig framtid. Och ett andrahandsboende funkar ju (även om jag förstått att de hyrorna är helt galna). Jag håller tummarna för att ni hittar något snart och i det område ni vill bo i.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861
   • Hanna4 februari, 2020 kl. 10:08
    Författare
   • Svara

   Ja, hyrorna är helt galna! Och tack, det kan behövas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.