Jag är Lizzy Bennet

Elizabeth Bennet

Lyran frågade för några veckor sedan vem vi är i Downton Abbey. Idag är frågan vem vi är i Jane Austens romaner. Även här råder det väl inte någon som helst tvekan om vem jag är? Jag är Lizzy Bennet.

Nu är Stolthet och fördom den av Austens böcker som ligger mig närmast om hjärtat och som jag kan alla karaktärer i på mina fem fingrar. Alltså jämför jag mig själv med personerna i den boken.

Jag är inte pappan som lever livets glada dagar fastän han vet att hela familjen blir vräkta den dagen han dör. Jag är inte mamman som stressar upp sig till max för samma faktum. Jag är inte heller prettosystern som bara spelar piano eller den vilda som bara vill ragga killar. Eller systern som inte är något av det, utan bara hänger med och ser up till sin lillasyster. Då återstår Jane och Lizzy (för ingen kan anklaga mig för att vara Charlotte Lucas som gifter sig med den vedervärdige Mr Collins), Jag är såklart den smarta och coola so står upp för sina ideal, mer än den vackra och tysta och bara accepterar sitt öde.

Nej, jag är såklart kvinnan som tycker att man bör gifta sig av kärlek. Kvinnan som tycker att pengar inte är allt. Kvinnan som vill bli behandlad med respekt. Sedan är jag såklart också kvinnan som får Colin Firth, förlåt Mr Darcy.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Vem vill inte vara Elisabeth Bennet

   • Hanna1 oktober, 2016 kl. 09:55
    Författare
   • Svara

   Exakt! Vem vill inte?

 2. Eller hur? Finaste Colin <3

   • Hanna2 oktober, 2016 kl. 09:28
    Författare
   • Svara

   Ja! Älskar att han får spela Mr Darcy i Brigdet Jones-filmerna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.