Jag är Sybil Crawley!

Sybil Crawley Branson

Sybil Crawley Branson

Jag hakade på utmaningen om kulturtanten förut och nu är det dags för en ny. Vem är jag i Downton Abbey? Tja, om detta råder väl knappast någon tvekan för någon? Jag är Sybil Crawley. Den som vill lägga en klassanalys på detta, varsågod. Ni andra får se detta som det fredagsinlägg det är.

Självklart är jag kvinnosakskvinnan som gifter sig av kärlek och inte för pengar eller makt. Jag är feministen som hjälper en ung kvinna till ett bättre liv. Jag är kvinnan som går på förbjudna valmöten för att kämpa för kvinnans politiska rösträtt.

När jag själv får välja, så väljer jag den jag tyckte bäst om. Såklart vill jag inte vara kvinnan som dog i barnsäng och inte fick se sin dotter växa upp. Istället riktar jag en liten ilska mot produktionen (eller var det på eget bevåg?) som skrev ut henne på tok för tidigt.

Jag är är också, eller vill vara, hon som kör tjugotalsmodet före alla andra!

2 kommentarer

 1. Inte så svårt att gissa ?

   • Hanna9 september, 2016 kl. 10:13
    Författare
   • Svara

   Nej, ingen högoddsare direkt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.