Jag är Lisa i Mellangården!

Lisa i Mellangården

Veckans fråga hos Lyran är vilken vi är i Astrid Lindgrens sagor. Det var svårare den här gången och jag fick tänka ett tag. Lisa i Mellangården är en man kanske inte tänker på omedelbart, men som är ganska lik mig.

Jag är ju inte pretto-Malin på Saltkråkan eller Pippi som lever ensam. Jag är inte heller Sofia med duvorna i skogen och inte heller Ronja. Madicken vore kanske en idé, men jag tycker ändå att Lisa från Alla vi barn i Bullerbyn är den som ligger mig närmast.

Lisa har två storebröder (vilket jag inte har) men är ändå en självständig person som har många egna idéer om hur saker ska vara. Hon är bra på att hitta på lekar och hon vill gärna stå i centrum. Det stämmer ganska bra på mig som barn. Jag tror att Lisa växer upp och får ett bra liv, även om hon nog inte får chansen att plugga vidare. Hon är född strax efter första världskriget, precis som min mormor, och för de kvinnorna var inte möjligheterna enorma. Men Lisas klokhet borde leda henne någon vart i livet och förhoppningsvis fick hon arbeta i alla fall en del av sitt liv.

Jag missade visst att svara på vem jag är i Harry Potter. Mer om det imorgon 🙂

2 kommentarer

 1. Lisa är kanske en av de mer realistiska, nyanserade karaktärerna som säker får ett bra liv 🙂

   • Hanna8 oktober, 2016 kl. 09:13
    Författare
   • Svara

   Ja, jag kände direkt att jag ville vara henne. Väntar med spänning på ditt svar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.