Tlali, Miriam; Letitias beslut; 1999

Sydafrika berättar: En stereo i SowetoJag har läst ett urval noveller ur Sydafrika berättar: En stereo i Soweto. Novellerna är uppdelade i då och nu och jag har läst från båda delarna. Jag recenserar dem av feministiskt intresse här en och en.

Miriam Tlali berättar en gripande historia om en svart kvinnas beslut att ta sig ur sitt våldsamma äktenskap i Letitias beslut. Hon möts av oförstånd hos polisen och blir oerhört oförskämt behandlad. Ändå står hon fast vid sitt beslut. För sina barns skull. Författaren var den första svarta kvinna att få en bok publicerad på engelska i Sydafrika och hon är även en av de första att skriva om Soweto, där hon själv bott.

Jag berördes mycket av denna korta novell, men jag var besviken på slutet. Den slutar bara, mitt i konversationen med polisen. Jag ville veta vad som hände sedan, även om det nog är meningen att jag ska kunna räkna ut det.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.