Internationella världsbokdagen

JordglobIdag är det internationella världsbokdagen och den firar jag genom att läsa De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Norberg och Atlas över avlägsna öar : femtio öar som jag aldrig besökt och aldrig kommer att besöka av Judith Schalansky. Jag tänkte också ge er lite tips om böcker från alla världens hörn. Här är två böcker från varje världsdel, en som jag har läst och en jag vill läsa.

Böcker jag läst och rekommenderar:

Europa

Sofi Oksanen – Stalins kossor (Finland): Alltid Oksanen, men eftersom jag alltid rekommenderar Utrensning, väljer jag här istället Stalins Kossor som är nästintill lika bra.

Afrika

Chimamanda Ngozi Adiche – En halv gul sol (Nigeria): Otroligt stark om kriget i Biafra och hur det slog hårt mot alla, även de som hade det bra ställt innan.

Asien

Kyung-Sook Shin – Ta hand pm min mor (Sydkorea): En sorglig bok om en mor från landet som kommer till Seoul och det är som en annan värld.

Nordamerika

Margaret Atwood – Tjänarinnans berättelse (Canada): Margaret Atwood när hon är som bäst. Läs boken om du inte gjort det!

Sydamerika

Claudia Piñeiro – Torsdagsänkorna (Argentina): En annorlunda deckarhistoria förlagd till ett gated community i Buenos Aires.

Oceanien

Melina Marchetta – Jellicoe Road (Australien): Så fantastiskt bra bok! En bok som är en bra present till många eftersom den är spännande, lättläst och underhållande.

Böcker jag har tänkt att läsa snart:

Europa

Silvia Avallone – Marina Bellezza (Italien): Som jag har längtat efter Avallones uppföljare! Den ska vara på väg till mig på posten.

Afrika

Nadifa Mohammed – Förlorade själar (Somalia): En ganska ny bok som jag defitnivt vill läsa. Om kvinnor i inbördeskriget i Somalia.

Asien

Ambai – Flod (Indien): Noveller om kvinnlig frigörelse i Sydindien. Måste läsa snart!

Nordamerika

Marilyn French – Systrar emellan (USA): Det är faktiskt hög tid att jag läser de två olästa böckerna jag har i hyllan av en av mina favoritförfattare.

Sydamerika

Isabel Allende – Eva Luna (Chile): Allende är en fantastisk författare och Eva Luna har flera rekommenderat mig att läsa.

Oceanien

Melina Manchetta – Francesca (Australien): Den har stått i hyllan länge nog nu. Jag älskade Jellicoe Road så förväntningarna är skyhöga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.