Hur gick det med träningen 2017?

Hur gick det då med min träning 2017, #hannablirstarkare100? Nej, detta är ingen träningsblogg och jag ska inte ge träningstips, men jag behövde mina sociala mediekanaler för att peppa mig själv. Det lyckades! Den andra januari i år sa jag att mitt mål var att träna 100 gånger under året. Det hade förmodligen blivit fler än 100 pass om december inte varit fylld med massa andra aktiviteter som nytt jobb och sådana oväsentligheter. Jag unnade mig helt enkelt att ta det lite lugnt. Dagen efter annandagen gav jag mig ut på en liten löprunda för att få till den 100:e passet.

Hur kunde jag lyckas med detta projekt? Jo, för det första satte jag upp ett rimligt mål. 100 pass på ett år är något mindre än två pass i veckan, vilket är ganska lagom. Jag försöker alltid att träna tre pass i veckan och då har jag marginal för sjukdomar, semester och annat som bidrar till utebliven träning. 100 pass innan midsommar funkar kanske för dem med oceaner av fritid, men inte för en arbetande småbarnsmamma. Nästa som påpekar att hen minsann ska göra 100 pass innan midsommar och därför inte är impad, nitar jag. I alla fall verbalt.

Jag har också varit förskonad från allvarligare sjukdomar samt tränat med förkylning i kroppen. Jag har varit betydligt tuffare mot mig själv och inte känt efter så jag verkligen är helt symptomfri innan jag tränar. Jag förstår att det varit en annan sak om jag fått influensa eller något annat långdraget. Så tur kombinerat med att jag inte varit så noga är receptet.

Ett pass är 30 min ombytt, men det finns undantag. Löpning och simning räknas även kortare stunder. Sedan har jag också räknat cykling fram och tillbaka till jobbet. Två dagars cykling var ett pass, men det anser jag nu vara väl ogeneröst så fram och tillbaka till jobbet är ett pass nästa år. Men kom ihåg att om du vill kopiera min utmaning så är det du som sätter reglerna!

Jag har också valt att hoppa på ICA-klassikern. Det innebär att göra en svensk klassiker utdraget på ett antal veckor (olika för de olika momenten). Jag gjorde det för att utmana mig lite extra att börja med nya sporter, samt få en morot att cykla till jobbet (dit det var 9 km). Jag tappade lite suget under Lidingöloppet eftersom det var för lätt. Nu återstår Vasaloppet för mig i vinter och ev kör jag utmaningen en gång till. Jag har fortfarande långt till jobbet.

Den morot den här utmaningen gav mig var att jag alltid gjorde plats för träning. Jag tränade vattengympa i Thailand och jag gick många powerwalks på Landsort i somras. Jag simmade också långa sträckor i öppet hav även under blåst. Det blev till och med några cykelturer i regn, vilket inte hänt på 25 år. Jag hade nog prioriterat annorlunda utan utmaningen och ICA-klassikern i ryggen.

Jag fortsätter med 100 nya pass 2018, men jag kommer inte att dokumentera lika väl. Jag är dock inte helt lugn med att klara mig själv så lite träningsbilder kommer nog att finnas på Instagram. Men här på bloggen ska jag sluta med träningsspammandet! Förlåt för att jag lånade lite utrymme här för att med er hjälp bli en sundare och friskare människa 🙂

Såhär glad var jag i onsdags när jag klarat utmaningen. Selma står bredvid som en liten kerub.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  bra jobbat! jag har förnyat mitt gymkort

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna30 december, 2017 kl. 11:49
    Författare
   • Svara

   Det är en bra början!

 2. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Heja dig! Jag tycker att det varit kul att följa din träning eftersom jag själv blir peppad. Ica-klassikern tycker jag var extra kul när man hade dig och Ulrica att peppa ihop med. Lycka till med ”Vasaloppet” och dina nya 100!

 3. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Grattis, snyggt jobbat! Jag tycker visst att du kan skriva om din träning här, det är alltid peppande med andras träningsframgångar 🙂 Jag hade inget angivet mål för min träning i år men har nu satt upp mätbara sådana för 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.