Hittat i hyllan: Jemen är bra!

Jemen är bra!

När jag packade upp böcker som skulle kunna kategoriseras ”blandat fakta”, hittade jag Jemen av är bra! av Tanja Holm. Det är en mycket bra bok som kom ut för ett par år sedan. Boken påminde mig om att satsa lite på en bra placering av de faktaböcker som jag klumpar ihop till min egensnickrade kategori ”världen”. Det blir inte så bra med en eller ett par böcker inom varje ämne, så alla faktaböcker från när och fjärran som inte går in under historia eller något annat stort ämne, kategoriseras under ”världen” (givetvis i geografisk ordning från Sverige räknat).

Jag tycker mycket om den här genren. En journalist som levt i ett land och berättar om sina upplevelser där i en bok. Jag älskar det! Jemen är bra! är välskriven och Tanja Holm är modig och tar oss med på många äventyr från att vandra i öknen till att sitta fängslad via att tugga kat. Hon skriver också roligt och fängslande och boken blev inte tråkig en enda gång. Dessutom är Holm en engagerad feminist och stort fokus i boken är på kvinnor och kvinnors villkor.

Vad vet du om Jemen? Jag visste inte så mycket mer än vad det ligger och att huvudstaden heter Saana. Vet du inte mycket mer kommer du att lära dig massor av den här boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.