Hemma från Marocko

En veckas charter i Marocko är till ända och jag är mycket glad över att vara hemma igen. Det har varit fantastiskt på många sätt, men också jobbigt ibland som det är att resa med barn. En lärdom att lägga på minnet, som jag faktiskt var medveten om innan vi åkte: man får det man betalar för. Resan inklusive flyg, hotell, utflykt till Marrakech med övernattning och transfer gick på ca 6000 kronor för hela familjen. Då ingick inga lyxhotell, vad bilderna än ville lura oss att tro. Jag förstod det som sagt redan innan, men det finns ju ändå ett hopp där att det ska vara precis lika fint på på hotellets bilder.

Far och son på stranden i Agadir

Stranden i Agadir är stor och härlig och några hotell har solstolar, men det finns även att hyra för dem som bor på att annat hotell (som vi). Det var stora vågor flera dagar och då vågade vi inte låta barnet bada. Resultatet var bara ett dopp var i havet. Vi är nöjda ändå för det var ganska kallt och dagarna var relativt korta.

Hugo softar vid poolen

Hugo var annars mycket nöjd med poolen och den fina trädgården på hotellet – som var precis så fin som på bilderna! Men poolen var inte uppvärmd så det var en utmaning att ta sig i varje gång, även för Hugo.

Hugo och mamma skrattar

Tack vare moderna uppfinningar såsom i-pad och wifi (något som tycks finnas överallt i Marocko och alltid är gratis och fungerar bra) lyckades vi få många trevliga kvällar på restauranger och barer. Här skrattar jag och Hugo år Mamma Mus kompis Kråkan säger ”Bajs är inte najs”.

Hugo och pappa i Medinans gränder i Marrakech

En resa till Marrakech såg jag naivt mycket fram emot. Naivt eftersom jag inte fattade hur det skulle bli att bo i Medinan mitt i smeten med en pigg treåring som mest av alt ville ta sig fram springandes. Moppar i helvetesfart och påflugna försäljare och ”hjälpsamma” män som bara stod och hängde i väntan på att lura någon turist på massor av pengar för att visa vägen gjorde att barn bäst tar sig fram ridandes på föräldrars axlar. Inte alltid till belåtenhet för någon av parterna.

Pappa och Hugo surfar på Riaden i Marrakech

Vår Riad som nåddes efter en lång labyrint av gångar (som på intet sätt var motofri) var inte alls så lyxig som bilderna på nätet sade. Men trevligt var det och det är minnet från bilden ovan som jag försöker att vårda när jag tänker på vår vistelse i Marrakech. Att poolen bara var en prydnad och att det inte fanns varmvatten var inte lika viktigt. Det VAR verkligen mysigt!

Jag i Marakechs gamla flickskola

Jag fick en stor portion kultur också i Marrakech (kulturjakt utlovas självfallet!). Här är jag i en underbart vacker lokal som en gång var Marrakechs första flickskola. Idag är det ett museum med bland annat samtida konst.

Hugo hittar vänner i Marrakech

Efter den kanske mer jobbiga än roliga utflykten till Marrakech var det nästan som att komma hem när vi kom tillbaka till Agadir. Vi slappade de sista dagarna (maken blev dålig så det passade bra att vi inte gjort oss några större planer). Här njuter jag av att Hugo fann två vänner i form av ett marockanskt syskonpar. De lekte, skrattade och härmade varandras ord och fraser, Jag skrattade så tårarna rann. En helt, helt underbar stund vid poolen.

Jag läste fyra böcker och därtill har jag läst ut ett par böcker till som jag inte skrivit om så jag kommer att varva recensioner och mer reflektioner från resan.

2 pingar

  1. […] är ju nyss hemkommen från en charterresa till Marocko och därför tänkte jag tillägna dagens #tbt just charter. En gång bodde jag i en studentkorridor […]

  2. […] jag inte jobbade längre passade familjen på att ta en mycket billig restresa till Marocko. Om den resan ska jag snart berätta mer, men här kan ni se mig i en gammal flciksola i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.