Recension: Forsström, Tua; Sånger; 2006

SångerJag läste Tua Forsström före jul som en del i 2019 års satsning på lyrik.  Eftersom hon är ny i akademien kändes det extra spännande att läsa henne och jag har dessutom hört mycket gott om henne. Jag valde boken Sånger, eftersom det var den jag fann på biblioteket. Kunde med glädje konstatera att Forsström verkar vara omåttligt populär under året då mycket varit utlånat.

Sånger är inte en låg diktsamling, du läser lätt ut den innan du somnar på kvällen. Det är dikter skrivna på ett lättillgängligt språk och handlar om vardagliga saker. Inte sällan har de en liten knorr på slutet som fick mig att fundera på vad dikten egentligen handlade om.

Jag gick till järnvägsstationen
om morgnarna kvart över sju
Tåg anlände från de norra förorterna
Bordsskivan hade fläckar, kaffet smakade gott
Jag väntade ganska länge och fick inte syn på någon
Tappar fjädrar, rör upp skräp

Sånger var en mycket fin liten diktsamling och jag är riktigt sugen på att läsa mer av Tua Forsström. Hon är en riktigt spännande poet.

Läs mer: Schildts och Söderströms

1 ping

  1. […] Rilke. Hon skriver på ett sätt som verkligen tilltalar mig, så jag kommer att läsa mer än den enda diktbok av henne jag läst […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.