Feministbrud på kulturjakt i Varberg

Jag var i Varberg på bokbloggarhelg den 4-6 februari, men OS har kommit emellan och jag har inte skrivit om det. Det skulle vara en helg i rekreationens och läsandets tecken, men det blev med OS, babbel och massa vin. Enligt mig är det också rekreation, även om man omedelbart efteråt mest känner trötthet. Energin man får är på längre sikt.

Jag gick en promenad i Varberg på lördagen som fick ersätta den träning och bad och annat som jag tänkt att ägna mig åt. Jag och Kiki, som bott i Varberg, såg en hel del på vår korta tur genom stan.

Tantarmé

Tantarmé av Susanna Arwin i Lasse Didings trädgård. Lasse drev fram till 2018 hotellet Gästis, som vi brukar bo på när vi ses i Varberg (nu blev det dock för dyrt och vi valde ett annat). För den som inte vet är Lasse Diding kommunist och drev hotellet i kommunistisk anda. Du kan bada i en replik av Lenins bad samt sitta i gemensamhetsutrymmen med diktatorer stirrande på dig. Tantarmén är underbar, oavsett husägarens politiska åsikter.

Varbergs fästning

Varbergs fästning. Det blev inget närmare besök än såhär.

Kallbadhuset i Varberg

Kallbadhuset i Varberg, lite av stadens signum. Jag badade inte här i år heller.

Varmbadhuset i Varberg

Varmbadhuset är också otroligt vackert.

Här grundades Varberg

Vi gick förbi den plats där Varberg tydligen grundades.

Ge Sverige en kram

Ge Sverige en kram. Den här satt på en vägg i centrum som jag såg på tillbakavägen till hotellet. Mycket söt! Konstnären heter Lennart Linjer.

1 ping

  1. […] började starkt med att återse Varberg med ett gäng andra bokbloggare. Med OS på TV och massa boksnack i lobbyn hade jag en supertrevlig […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.