En udda och sorglig upplevelse som världsläsare

Världskarta

Att läsa böcker från hela världen leder en då och då till nya kontakter. Författare som kanske själva gett ut en roman på eget förlag i något udda land kanske hittar just sin bok din blogg om du skrivit om den. Det hände mig att Lidija Dimkovska från Makedonien hittade sina dikter recenserade hos mig och vi träffades sedan på bokmässan samma år. Erato Ioannou från Cypern hittade sin novell recenserad här och vi har haft en del kontakt och jag har intervjuat henne.

Så finns de det kontakter som är mindre roliga. Till dem hör en kontakt jag fick för ett par veckor sedan. En kvinna berättade att hennes syster gått bort och att hon ville få tag på sin systers bok. Eftersom jag hade recenserat den så kanske jag kunde skicka henne boken? Tyvärr var det en e-bok och den såldes inte längre. Efter att ha funderat ett långt tag fotade jag av alla sidor i boken och skickade till systern.

Det känns bra att kunna göra något för en människa i sorg och självklart skulle hon få sin systers bok! Jag är bara så ledsen att jag inte kunde ge henne den i ett bättre format, men förhoppningsvis kan hon skriva ut bilderna och sätta ihop dem till en bok. Det smärtar mig något oerhört att denna författare gått bort, för hon hade många, många år kvar att leva.

Det är min övertygelse att världsläsning förenar människor bara genom litteraturen. Men så ibland kan den förena människor på andra sätt och föra en än närmare varandra. Det är fantastiskt att bara genom att läsa och skriva om en bok, ha kunnat bidra till lite tröst i ett tröstlöst mörker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.