Bokmässan 2019: Seminarieprogrammet är klart!

Bokmässan

Jag ska åka på bokmässan i igen om inget oförutsett händer. Jag är faktiskt superpepp redan nu, precis som Anna på Och dagarna går, och jag har tagit del av höjdpunkterna ur seminarieprogrammet. I år hade jag planerat att vara rikare och ta in på Gothia Towers, men så bidde det inte. Jag har preliminärbokat samma hotell som de senaste åren, Panorama i Johanneberg. Inte så centralt läge, men det funkar.

Jag har tidigare skrivit om det fantastiska jämställdhetstemat och att bland andra Caitlin Moran, Jamaica Kincaid och Helen Pankhurst kommer. För att förbereda mig tänkte jag läsa Helen Pankhurst bok Deeds Not Words.  Det verkar vara den enda av hyfsat nya böcker skrivna av de feminister som kommer till mässan som inte ska översättas till svenska. Så jag passar på att läsa den nu i sommar och väntar på de andra på svenska.

Av de seminarium som annonserats på jämställdhetstemat är jag mycket sugen på att lyssna på ett samtal om tystnadskultur mellan Patrik Lundberg, Mats Söderlund och Alexander Karim. Jag hoppas att det blir ett givande samtal om män och mansrollen också.

Jag är också sugen på det Sydkoreanska temat och ska kolla upp de koreanska författare, med visst fokus på de kvinnliga i vanlig ordning. Jag hittar boken We, Day by Day av Eun-Young Jin, en poet som ska besöka mässan. Det får nog blir en beställning på den boken. Jag är också spänd på den koreanska mat som kommer att serveras i mässans restauranger. Jag älskar koreansk mat!

Vad ser du mest fram emot på bokmässan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.