Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Fantastiska feminister till Bokmässan!

Fantastiska feminister till Bokmässan!

Bokmässan

Ikväll presenteras några coola kvinnor som kommer till Bokmässan i höst. Mässan har tema jämställdhet i år och det passar såklart bra att presentera fantastiska feminister just idag. Det är några riktigt intressanta namn och jag är glad att jag redan bokat hotell tre  nätter i Göteborg så att jag är förberedd.  Flera av kvinnorna är aktuella med nya böcker och det är böcker jag självklart ska läsa inför mässan!

– Vi håller på att bygga ett riktigt starkt program inom Tema jämställdhet och är väldigt stolta över gästerna som vi presenterar ikväll. De tar sig an frågan på helt olika sätt – med humor, argumentation, aktivism, litteratur – och det ska bli oerhört spännande att med deras och många andras hjälp bredda och fördjupa samtalet om jämställdhet i höst, säger Bokmässans programchef Oskar Ekström i ett pressmeddelande.

Feminister som kommer till mässan

Gemma Hartley, amerikansk journalist och författare, kommer med boken Så jävla trött på Natur och Kultur. Jag hittade information om det på engelska på Adlibris,  men vet inte när den kommer på svenska. Boken handlar om kvinnor som mammor och hur mycket arbetsuppgifter som hamnar på dem/oss.

Caitlin Moran, som väl för de flesta feminister är ganska känd, är i höst aktuell med Konsten att bli kändAlbert Bonniers Förlag. Den ska enligt komma i slutet av maj. Jag har faktiskt inte läst något mer av Moran än Konsten att vara kvinna så det är kanske dags nu? Har hennes andra böcker i hyllan. Konsten att bli känd är en roman.

Kate Davies är redaktör och barnboksförfattare och en av grundarna av LGBTQ-förlagsnätverket Pride in Publishing. Hon debuterar som romanförfattare med På djupet som kommer ut på Norstedts. Jag vet inte när och den verkar inte har kommit ut på engelska än. Den handlar om en tjej som kommer på att hon är lesbisk när hon är 26.

Jamaica Kincaid är en författare jag hyllat på bloggen många gånger och det är så häftigt att hon kommer till Bokmässan! Hon är aktuell på Tranan med Mr Potter och det är oklart när den kommer. Boken handlar om hennes pappa som hon aldrig träffat.

Helen Pankhurst har är inte aktuell med någon bok, men hon kommer till mössan i samarbete med Feministiskt Perspektiv, Hon har ett mycket känt efternamn och Sylvia Pankhurst var hennes mormor och Emmeline Pankhurst hennes mormors mor. Själv är hon också feminist och kvinnorättsaktivist. Hon har skrivit boken Deeds Not Words som kom förra året.

Behöver jag säga att jag är dundertaggad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.