Bokmässan 2019: Lördag med Kate Davies och massa seminarier

Lördagen på bokmässan var min mest intensiva dag någonsin på bokmässan, skulle jag tro. Det var massor av seminarier jag inte ville missa och massor av krockar. Det som svider mest var nog att jag fick välja bort Joumana Haddad till förmån för Jamaica Kinkaid. Han Kang vs Caitlin Moran var inte heller att leka med, men det seminariet missade jag tyvärr nästan helt ändå. Nåväl, nedan ser du min lördag i text och bild.

Bookfluencerfrukost på bokmässan 2019

På morgonen var jag inbjuden på en bookfluencerfrukost med en panel av fem författare; Jenny Jägefeldt, Mats Strandberg, Jessica Frej, Malin Karim och Alexander Karim. De berättade om sina böcker och deras relation till sociala medier. Vi fick veta hur en process med en bok går till, inklusive hybris och självhat. Vi fick också veta hur de interagerar med sina läsare.

Yukiko, Jamaica och Gunnar på bokmässan 2019

Jag missade Jamaica Kincaid på fredagen så jag fick gå på seminariet med henne och Gunnar Broberg där de diskuterade Linné och botanik. Det var väl inte helt mitt ämne, men jag tyckte det var underbart att få lyssna på Jamaica! Hon älskar Linné, men hon gillar inte att han namngivit växter som redan hade ett namn där de växte. Ett typiskt kolonialt beteende.

Jamaica Kincaids autograf på bokmässan 2019

Jamaica Kincaids autograf på bokmässan 2019

Jag fick hennes autograf! Har jag fått en bok signerad av en nobelpristagare, tro? Jag skulle tro att om hon får det så får hon det i år (eller förra året, vilket tillkännages i år).

Kate Davies och Caitlin Moran på bokmässan 2019

Dagens andra seminarium handlade om sex, London och feminism. Kate Davies, som är Sverigeaktuell med På djupet, och Caitlin Moran, som har kommit på svenska med Konsten av bli känd, pratade med Bianca Kronlöf som var otroligt startrucked. Lite roligt var att båda författarna påstod att de gett ut sina böcker som romaner för att slippa eventuella stämningar.

Sydkoreansk feminism på bokmässan 2019

Ett samtal om sydkoreansk feminism såg jag otroligt mycket fram emot. Forskaren på området, Dongshik Kim, tog dock över lite mycket och visade, förmodligen totalt omedvetet, hur de patriarkala strukturerna lever kvar i Sydkorea. Poeten Keum Hee Kim hade jag gärna lyssnat mer till, men hon fick inte lika mycket plats och sedan strulade nästan alltid tolkningen när hon skulle prata så jag missade en hel del. Jag köpte sedan ett nummer av 10-tal med Sydkorea som tema, men jag glömde den tyvärr på tåget (jag har bitit i det sura ekonomiäpplet och beställt en ny).

Han Kang på bokmässan 2019

Han Kang ville jag verkligen lyssna på. Jag fick höra henne läsa ett stycke ur sin bok, Den vita boken, som precis kommit på svenska på Natur och Kultur (recension på den kommer inom kort). Sedan var jag tvungen att gå från seminariet för att hinna möta upp Kate Davies som jag skulle träffa och intervjua.

Selfie med Kate Davies på bokmässan 2019

Efter intervjun, som kommer på bloggen i dagarna, tog jag en selfie med Kate Davies. Hon var så sympatisk och det var riktigt roligt att få intervjua henne. Tack Norstedts för den möjligheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.