Bokmässan 2019: Fredag med Helen Pankhurst och Årets bok

Den andra dagen på bokmässan präglades av en massa strul på hemmaplan och meck med att rodda det via telefon. Allt löste sig tillslut, men när dagen var över var jag helt slut. Men precis när jag är som mest svimfärdig träffar jag en kompis jag inte sett på 20 år. Det blev en underbar återförening som slutade med en fin stund i Gothias bar.

I litteraturväg var det firandet av rösträtten som stod i centrum och höjdpunkten var såklart mitt samtal med Helen Pankhurst. Hela min artikel om mötet med henne kan du läsa här.

Metoo-seminarium på bokmässan 2019

Dagens första seminarium var om metoo. Panelen bestod av Shiori Ito från Japan, Katarina Wennstam och Ebba Witt-Brattström. Shiori Ito är journalist och hon har anklagat en chef för våldtäkt. Det fanns ett vittne som sett henne sett henne släpas ut ur en taxi, förmodligen inte vid medvetande. Trots detta lades åtalet ner. Shiori får inga jobb i Japan efter detta, utan bor idag och verkar i London. Hon har gett ut en bok om våldtäkten, Black box, som har kommit på svenska på det lilla förlaget Syskonkonspirationen.

Anna-Klara Bratt på bokmässan 2019

Finaste Anna-Klara Bratt från Feministiskt Perspektiv är tagen av det högtidliga friande av rösträtten som fyller 100 år i Sverige. Hon ska snart skåla i äppelcider med oss andra.

Årets bok 2019

Årets bok brukar vara en höjdpunkt på bokmässan de senaste åren. Tyvärr var jag tvungen att sticka från minglet för att intervjua Helen Pankhurst. Jag kom tillbaka till prisutdelningen som som vanligt hölls av Titti Schultz.

Stina Jackson på Årets bok 2019

Stina Jacksons bok Silvervägen vann Årets bok 2019 och det var den jag röstade på. Den var tyvärr den enda boken jag läst av de nominerade i år, men den var bra så Stina är en värdig vinnare!

Kvällen avslutades med bokbloggarmiddag och det var som vanligt mycket trevligt! Det är ju någonstans mötena med mina bokvänner som är den stora behållningen med bokmässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.