Bokmässan 2018: Årets bok

Jag är glad på Årets bok 2018

Årets bok är en av Bokmässans höjdpunkter. Jag hade precis intervjuat Ida Jessen och kom lite sent, men det var fantastiskt kul att mingla runt med både för mig kända och okända personer. Se på bilden så glad jag var! Årets bok har intiserats av Bonniers Bokklubbar och det är tredje gången som priset delas ut.

I år hade jag lagt min röst på Stanna hos mig av Ayòbámi Adébáyò, men hade inga större förhoppningar om att den skulle bli vald. När folket får avgöra så blir det oftast inte smal litteratur från Afrika, utan svenskt och populärt. Mitt förhandstips när vi stod och väntade på resultatet var Niklas Natt och Dags 1793.

På tredje plats kom Nina Lykkes Nej och åter nej och det förvånade mig lite. Det är en ganska ovanlig bok och ingen som jag trodde gick hem i den stora massan. Jag har läst den och tyckte om den.

På andra plats kom Linda Bengtsdotter med deckaren Annabelle som ska utspela sig i den skaraborska orten Gullspång. Jag har inte läst den, men ska absolut göra det.

Niklas Natt oc Da tar emot priset för årets bok

Vinnaren blev…. Niklas Natt och dag och boken 1793! Jag blev inte förvånad. Har inte läst boken, men mamma läste ut de när hon var på Landsort i somras och lämnade kvar boken så det får väl bli nästa sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.