Bokmässan 1: Tema-seminarier

Bok- och biblioteksmässanDet är verkligen hög tid för mig som bloggambassadör att börja med en bokmässeföljetong. Varje måndag kommer jag att presentera något bokmässerelaterat. Det kommer antagligen att bli tätare uppdateringar ju närmare mässan vi kommer.

Nu har jag så sakteliga börjat forma ett personligt seminarieschema och jag tänkte presentera det i delar. Idag skriver jag om dem jag tänkt gå på som är kopplade till något av mässans teman, Brasilien och Röster från Katalonien.

Brasiliens flagga

Tema: Brasilien

Romanens rum i samtida brasiliansk litteratur

Seminariet gästas av Andrea del Fuego och Vanessa Barbara som är aktuella på svenska med Syskonen Malaquias (kommer i september) och Salladsnätter. Båda på Natur och Kultur. Jag har för avsikt att läsa båda innan mässan.

Samtida brasiliansk dramatik

Jag har inte bestämt mig än med det låter rätt så intressant med brasiliansk dramatik. Än så länge har jag inte heller hittat något som krockar (med andra ord ingen ursäkt att inte gå). Newton Moreno, Grace Passô och Jô Bilac kommer, men jag har inte hunnit gräva i om någon finns översätt än.

Kataloniens flagga

Röster från Katalonien

Barcelona, fantasins stad

Till detta seminarium kommer Núria Amat, som jag läst. Hon är dessutom feminist så det finns all anledning att återkomma till henne. Ser mycket fram emot seminariet, då jag nu också varit i Barcelona.

Katalonien, litteraturens hem

Ytterligare ett seminarium på samma tema och till detta kommer Care Santos. Det här kändes givet med tanke på mässans tema och mitt intresse för regionen just i år.

2 kommentarer

 1. Hade varit så kul att åka på bokmässan, vet inte än om jag kommer iväg… Men har i allafall, sent omsider, kommit igång med Klassiska kvinnor- utmaningen! Här är min första bok recenserad: http://elilaserochskriver.se/till-forsvar-for-kvinnans-rattigheter/

   • Hanna12 augusti, 2014 kl. 07:19
    Författare
   • Svara

   Jag såg det! kul! Jag ska snart sammanfatta sommarens läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.