Bokbloggsjerka v 40 – bokmiljöer

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!

Nej, jag ska inte svara Hogwarts. Jag älskar att resa och av någon anledning har det mest blivit resor till Asien. När jag och min man upptäckte Asien 2007 var det svårt att släppa det. Det fanns ju så mycket mer att upptäcka! Inte mindre än fyra långresor har det blivit dit och bara en gång har vi besökt ett ställe vi varit på förut (Hongkong). Vi vill såklart besöka andra delar av världen också och i somras gjorde jag en litterär jorden rundresa och jag fortsätter även under hösten.

Pratar vi underbara stränder och palmer så är jag mycket inspirerad av Célestine Vaites bok I kloka kvinnors sällskap, som utspelar sig på ön Tahiti i Franska Polynesien i Oceanien. Det ska vara en riktig paradisö och den skulle jag verkligen vilja besöka. Vaites gör bra reklam för sin hemö..

Ett annat land jag är otroligt sugen på är Island. Och jag blev inte mindre sugen när jag läste Steinunn Sigurðardóttirs bok Hjärttrakten. Det är sommar och det är roadtrip genom hela Island. Underbara vyer som fastnar på näthinnan. Vill dit!

Och för att återknyta till novellerna jag läste igår så blev jag intresserad av att se med av Indonesien, specifikt Bali, när jag läste Oka Rusminis Sitas eld. Min upplevelse av Indonesien är hittills bara sol och bad. Bali för mig är bara sol och bad. Novellen gav mig en annan sida av Bali och jag skulle vilja åka dit och se mer än just bara sol och bad.

Jag läser på en strand på ön Bintan, Indonesien

Jag ligger på stranden och läser på Bintan, Indonesien. 2010.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Island och Indonesien låter som lite olika slags resmål.

   • Hanna6 oktober, 2013 kl. 08:59
    Författare
   • Svara

   Ja, verkligen! Det är det som är så fantastiskt 🙂

 2. För mig ar det massor av orter där de deckare jag läser utspelar sig som jag skulle vilja besöka! Och Island rekommenderar jag, jag åkte buss och tältade mig runt Island en sommar på 80-talet, det var magiskt!

   • Hanna7 oktober, 2013 kl. 10:17
    Författare
   • Svara

   Vad underbart det låter! Skulle gärna göra det. Island fascinerar mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.