Bokbloggsjerka v 38 – serier vs soloböcker

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Läser du helst standalones eller bokserier?

Helt klart standalones! Jag har inget emot serier, men jag kan ibland dra mig för att starta ett sådant projekt eftersom jag tycker att jag binder upp mig. Många serier har dessutom känts sega och jag har tillslut blivit omotiverad att läsa klart. Exempel på sådana serier Doris Lessings Martha-serie och Cora Sandels böcker om Alberte.

Ibland kan författarens vilja att föra fram ett budskap göra att det som från början var bra, tillslut bara blir för mycket. Stieg Larssons Millennium-trilogi är ett sådant exempel. Jonas Gardells Torka aldrig tårar har lite samma tendenser.

Det är lite som med tegelstenar, jag läser helst saker som är slut efter 300-400 sidor.

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Stieg Larsson tyckte jag faktiskt höll hela vägen ut. Men jag började läsa den tre gånger innan jag var fast.

   • Hanna20 september, 2013 kl. 11:19
    Författare
   • Svara

   Jag tyckte den var på tok för överdriven med människor ondare än onda och folk som inte kan känna smärta. Nej, inte min grej.

 2. Serier och tegelstenar är min grej. Det känns bra när något varar länge 🙂

   • Hanna21 september, 2013 kl. 09:50
    Författare
   • Svara

   Så kan man ju också se det, men tyvärr avskräcker det mig mer.

 3. Å, vad jag håller med.

  Därmed inte sagt att jag inte gång på gång faller i seriefällan själv, damn it.

   • Hanna21 september, 2013 kl. 09:52
    Författare
   • Svara

   Jag faller i den fällan också så och då. Men ibland ger jag faktiskt upp och läser bara en bok.

 4. Just nu är jag också mest inne på standalones, eftersom jag inte vill binda upp mig till ytterligare en serie. Jag har redan en del på gång xD

   • Hanna21 september, 2013 kl. 10:11
    Författare
   • Svara

   Man vill ju bli klar nångång 🙂 Jag recenserar ofta serier i en recension och då dröjer det så länge. Kom på att jag faktiskt har en på gång sedan ett år tillbaka – Hungerspelen. Läser på engelska känner inte riktigt för nästa steg. Kanske ska läsa dem på svenska så är tröskeln kanske inte lika hög.

 5. Jag känner mig inte alls bunden när jag läser serier, brukar nämligen inte känna mig tvungen vare sig att läsa alla eller att börja med den första 🙂

   • Hanna23 september, 2013 kl. 01:44
    Författare
   • Svara

   Det låter bra det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.