Bokbloggsjerka v 21 – läsa om böcker

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Brukar du läsa om böcker?

Nej, det händer inte särskilt ofta. Det finns så många böcker jag vill läsa att jag inte känner att jag vill ta mig till till att läsa något jag redan läst. Men inga regler utan undantag. Det finns böcker jag återkommer till. Lise Nørgaard och Slavenka Drakulic är två av mina favoritförfattare och vars böcker ja gärna läser igen.

Café Europa av Drakulic har jag läst tre eller fyra gånger och snart ska jag läsa sommargästerna av Nørgaard för fjärde eller femte gången. Det är inte samma typ av böcker så man kan inte se ett mönster. Drakulic gillar jag för att hon skriver om livet bakom järnridån på ett sådant fantastiskt sätt och Nørgaard är otroligt rolig när hon raljerar över överklassen i Danmark.

Jag kan rekommendera båda varmt!

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Spännande att ta del av allas tankar kring det här med att läsa om böcker.

    1. Ja, visst är det!

  2. Det ska nog vara väldigt speciella böcker för omläsning och inte ens det funkar på mig 🙂

    1. För det mesta gör det inte det för mig heller. Hellre läser jag nya böcker!

  3. Jag har så mycket olästa böcker som väntar på mig, så jag tycker inte jag har tid att läsa om. Men när jag blir pensionär, då ska jag läsa om alla mina favoriter!

    1. När jag blir senil ska jag göra det och få uppleva allt igen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.