Bok-AW på Norstedts

Igår var jag på bokbloggarmingel och after work på Norstedts. Det blev inte after work, utan after vab för min del, men det var lika trevligt för det.

Amanda Svensson hos Norstedts

Amanda Svensson var där och pratade om sin nya bok Allt det där jag sa till dig var sant. Den handlar om unga tjejer på en skrivarskola och var väl till viss del självupplevd, i alla fall miljön. Jag har läst hennes bok Hey Dolly och tyckte om den, så jag ser fram emot den här. Amanda var tvungen att gå tidigt så jag fick inte någon chans att prata med henne och höra om hon kom ihåg att vi mötts i en betygsdebatt på en LUF-kongress i Umeå 2001.

Stefan Norrthon på Norstedts

Stefan Norrthon är före detta skådespelare och har skrivit en tragikomisk berättelse om en ganska misslyckad man. Han klarar inte av att berätta för sin omgivning att han fått sparken från sitt ganska betydelselösa jobb som skådespelaren som ingen ser. Boken, Det är alldeles för få som ger upp, lät lite småkul, men också ganska sorglig. Författaren bedyrade dock att det var en rolig bok.

Hugh Howey på Norstedts

Hough Howly har skrivit romaner som han gett ut på nätet. Sedan blev han upptäckt och förlagen slogs om att få ge ut hans böcker. Idag finns flera av dem översatta och utgivna i så många som 40 länder Han var med via länk och berättade om sitt författarskap. Han sa också att romanen Ull inte ska ses som science fiction, utan mer som en dystopi. Jag kanske inte kommer att läsa den under den närmsta tiden, men den lät ändå lite intressant.

Ellen Ekman på Norstedts

Slutligen så berättade Ellen Ekman om sin serie Lilla Berlin som går dagligen i Metro. Jag måste säga att jag faktiskt inte har läst henne förut och det skäms jag lite över. Till min kollega Sofia vill jag bara säga: Du har rätt, jag läser på tok för lite serier! Jag har börjat läsa Lilla Berlin – So last year, som handlar om ett gäng hipsters, och jag älskar den. Helt såld! Dessutom har Ellen signerat boken så fint med en liten teckning. Jag ska visa er den i recensionen som kommer inom kort.

Bloggambassadörselfie på Norstedts

Slutligen en bloggambassadörselfie. Här är jag och min ambassadörskollega och bokoholisten Siv.

2 kommentarer

2 pingar

  1. Lilla Berlin är en härlig serie! Ibland vore det kul att bo lite närmare huvudstaden. Men jag fick å andra sidan träffa Siv på bokresan 🙂

    1. Jag såg det, vilken fin berättelse!

  1. […] Ellen Ekmans briljanta serie Lilla Berlin innan jag fick lyssna på henne på ett event på Norstedts i […]

  2. […] Jag var tidigare i år på Norstedts och lyssnade på Amanda Svensson när hon berättade om sin senaste bok Allt det där jag sa till dig var sant, som utspelar sig i en lite sektartad miljö på en folkhögskola i Skåne. Själva miljön är självupplevd, men annars ska boken inte ha så mycket med hennes eget liv att göra. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.