Bloggträff på Norstedts med Kristina Sandberg

Idag har jag varit på bloggträff på Norstedts och fått lyssna till Augustprisnominerade Kristina Sandberg. Vi pratade om hennes romanfigur Maj och hur det var för kvinnor att få barn förr. Maj är årsbarn med min mormor och det är såklart spännande att höra om den research hon gjort. Alla böcker utspelar sig mer eller mindre i hemmet och jag blir rent ut sagt förbannad på att författaren har fått kritik för att det är för trivialt och bara för kvinnor. Den kvinnohistoria hon skriver om är viktig och den bör alla lära sig mer om.

Sandberg har skrivit en trilogi och jag hade läst Att föda ett barn innan inbjudan till denna träff. Jag försökte läsa bok nummer två, men det är ganska tunga böcker och min jobbsituation gjorde att jag inte orkade. Har bara börjat på den.

Det är så lustigt, för jag tänkte hela tiden att jag inte gillade den första boken. Jag minns att min känsla var att det var tydligt att boken var skriven av någon född på 70-talet och att många tankar hos huvudpersonen var påverkade av dagens moral och syn på barnafödande och amning. Om detta har jag inte drivit ett ord i min recension, utan där har jag bara konstaterat att jag gillade boken. Den var dock lite seg, har jag kritiserat, och det var nog orsaken till att jag aldrig läste någon mer av böckerna. Förrän nu. Jag ställde en fråga på mötet och Sandberg sa att hon hört om många som ammat sina barn mer än som rekommenderades, men hon erkände att det inte gick att veta hur kvinnorna verkligen kände då.

Jag tycke att samtalet med författaren gav mig mycket och nu i efterhand är jag glad att jag inte läst ut hela serien, utan kan läsa dem med bakgrundsinfon som jag fått idag.

Kristina Sanberg

Författaren Kristina Sandberg, signerar min bok.

Mysig boksnackmiljö

Mysig boksnackmiljö på Norstedts.

Sju sorters kakor

Självklart serverades det sju sorters kakor när vi skulle prata om en hemmafru!

2 kommentarer

1 ping

 1. Hej Hanna! Nu har jag hittat dig! Och jag ska försöka se vilka fler av kvällens gäster jag känner igen i bokbloggarna. Mycket trevlig kväll och jag är SÅ glad att jag fick vara med. Jag har ju slukat Sandbergs böcker redan (är inte helt klar med trean) och det gav helt klart ett mervärde att höras författarens egna tankar om Maj och hennes liv.
  Hälsningar från alias ”Joelinda”

   • Hanna23 oktober, 2014 kl. 09:32
    Författare
   • Svara

   Kul att du hittade hit! Och det var roligt att träffa dig igår. Jag tycker att det var en mycket trevlig kväll.

 1. […] bjöd in till författarsamtal med den snart Augustprisbelönade Kristina Sandberg. Det var mycket trevlig och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.