EU-läsningen i ny tappning och jag söker nytt jobb

EU:s medlemsstater i form av en blomrabatt i Riga 2009

Ja, men då har jag gått och blivit arbetslös och då måste jag ju utöka mina läsprojekt. För att förklara en sak enkelt för er som inte är så insyltade i politiken så är det så att ett lågt valresultat betyder mindre pengar till ett parti och även om personalen ganska ofta (så var det i mitt fall) är tillsvidareanställda och därmed lyder under LAS, så kan ett katastrofval betyda stora nedskärningar. Detta har nu drabbat mig personligen och jag får gå till arbetsförmedlingen och söka nytt jobb som alla andra arbetslösa. Jag ska dock inte deppa ihop för detta utan se det som en chans att göra nått nytt. Hittar du ett jobb som skulle kunna passa en person som älskar att skriva, pyssla med webb och är pedagogisk så hojta gärna till!

Nog om min privata jobbsituation. Mer ledig tid innebär mer tid att läsa och då är det självklart att jag ska ta tag i min EU-utmaning. Tidigare var reglerna lite lösa och handlade om att redovisa lite om landets litteratur och om jag läst något nytt. De länderna jag redan gjort; Belgien, Bulgarien och Cypern skulle klarat de nya reglerna.

  1. Läsa något från varje land, minimum lite dikter.
  2. Läsa något nytt från varje land om möjligt (jag kanske redan har läst den enda smala diktsamlingen som finns).
  3. Från de ”större” länderna, dvs de länderna som ofta finns representerade i svenska bokhandlar, som jag inte läst så mycket från krävs det minst fem titlar. Detta gäller exempelvis Italien och Irland.
  4. Länder som är lite mindre representerade i våra affärer, men som i övrigt har stora invånarantal eller ligger oss nära kulturellt, krävs minst tre böcker. Detta gäller exempelvis Holland och Polen.

Jag har redan börjat leta böcker och gjort en lista, men ni ska inte få ta del av den än. Följ gärna mitt sökande på Twitter under #euläsning och tipsa, eller tipsa här i kommentarsfälten. Tack för alla som hjälpt mig att få ihop en bra att-läsa-lista till Italien och Irland. Nu går jag vidare och söker holländsk litteratur som inte är Ayaan Hirsi Ali eller Anne Frank (för jag har läst dem).

Jag kommer fortfarande med oregelbundna uppdateringar i denna utmaning och framförallt måste jag påpeka att utmaningen Deutscher Herbst löper på parallellt, vilket ger en gratisskjuts till tyska och österrikiska böcker.

1 ping

  1. […] författare som jag är nyfiken på och som jag vill läsa inom ramen för min EU-utmaning är Josefine Klougart från Danmark. Här ses hon med den svenska fotokonstnären Anna Clarén. De […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.