Barnboksveckan: Två favoriter hemma hos oss

Internationella barnboksveckan 2023

Idag börjar barnboksveckan. Det var inte något jag visste på förhand, utan något som min dotter berättade det för mig. Jag tänkte då på hur mycket litteratur betyder för vår familj och hur mycket vi faktiskt läser här hemma och ville uppmärksamma veckan här på bloggen. Jag ger er mina barns favoritböcker och ni kan se det som bra tips att läsa för era barn.

Jag frågade mina barn vilka deras favoritböcker är och jag fick två fina svar, ett som var en bok som har burits med länge och en som är en ny favorit. Båda böckerna är böcker vi läst för våra barn. Eftersom Hugo har en språkstörning läser vi mycket för honom fortfarande, även om han även läser en del själv. Selma har också börjat läsa själv, men det är fortfarande på en sådan nivå att de böckerna inte kan mäta sig med det vi läser för henne.

Hugo 12 år svarar En miljon likes av Ann Olerot

Ann Olerots böcker om Felicia är favoriter och vi kommer snart att påbörja tredje delen i serien. Den första boken En miljon likes var en fantastisk upplevelse när vi läste den tillsammans. Både mor och barn var rörda till tårar och boken framkallade så många känslor. I en tid då barnet bara ville läsa roliga böcker, var det fantastiskt att få presentera En miljon likes och att den togs emot så bra. När jag frågade Hugo nu vilken som var hans favoritbok kom svaret snabbt och självklart.

Ann Olerots böcker hittar du på Ordalaget.

Selma 7 år svarar Vera Svanson av Moa de Bruin

Selma fick  fundera lite och det har funnits flera böcker som hon tyckt mycket om på senaste tiden; Musse och Helium, Barnen i Bullerbyn och Milly-Molly. Ändå tyckte hon att Vera Svansson var roligast. Vi har bara läst en och har till och med kvar några sidor innan den är helt utläst. Jag och Hugo läser också Vera Svansson, men han börjar kanske växa ur dem och Selma ville testa. Det var kärlek vid första ögonkastet så jag är inte förvånad över hennes svar.

Moa de Bruins böcker hittar du på Rabén och Sjögren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.