Recension: Bruin, Moa de; Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster; 2020

Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantasterDet är inte lätt att hitta något som passar min son att läsa. För ganska längesedan köpte jag Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster av Moa de Bruin till honom, men den gillades inte. När jag plockade fram boken för några veckor sedan sa jag att jag läser tre kapitel och sen får han säga nej till att fortsätta om han ville. Han gick med på det och efter tre kapitel fick han medge att det var kul. Lite pinsamt, men kul. Boken är utgiven på Rabén och Sjögren.

Vera Svanson bor i ett radhus med sin småtokiga familj. Mamman vill tävla om halloweenpynt med nya grannen, pappan äter bara tacos, storebror Svante vill bli stor på Youtube och lillasyster Olivia gör spökmasker av tortillas. Vera älskar att spela teater och hon har spanat in nya grannen Hugo. Det har tyvärr bästa kompisen Lise också och Veras vänskap med Hugo hotar vänskapen med Lise.

Vera Svanson är ett uppdaterad  kvinnlig variant av Anders Jacobssons och Sören Olssons Bert. Hon trånar efter killar och gör ständigt bort sig, men samtidigt känns det absolut inte förlegat. Både jag och min Hugo älskade Vera och hennes pinsamheter, även om Hugo tyckte att det stundvis var väl pinsamt. Vi skrattade mycket och Hugo kunde känna igen sig en hel del i Vera, iaf som storasyster till en sexåring. Oliva hade vissa likheter med vår Selma.

1 ping

  1. […] Moa de Bruin – Vera Svansson: Från Sverige kan jag ju välja lite vad som helst, mend et första boken jag läste […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.