Aung San Suu Kyi kunde tyvärr inte komma…

…men finfrämmat var det definitivt när Liberala Kvinnor tog emot 17 burmesiska parlamentariker idag. Jag och vår ordförande Bonnie Bernström pratade med dem och diskuterade vikten av jämställdhet både där och här. ett litet axplock ur våra diskussioner:

Jämställdhet behövs nu, det kan inte vänta! Demokrati först och jämställdhet sen, var inte ett alternativ för dessa kvinnor.

– Enligt vår kultur respekterar vi våra män. Jämställdhet ja, men inte fullt ut på hemmaplan.

– Vi ha många formella rättigheter, men trots det finns diskriminering överallt. För att komma in på universitetet behöver kvinnor högre betyg än män och det finns en kvot om 20% på tandläkarlinjen, fler kvinnor än så får inte studera där. Informella strukturer råder fortfarande.

Hela guppen posserar och jag och Bonnie står som bleka jättar längst bak.

Bonnie pratar om vikten av att tjäna egna pengar.

Några av parlamentarikerna vilar i pausen och en vill vara med och vinka på bild.

Jag och konsulten och rådgivaren Shwe Shwe Sein Latt diskuterade kvinnorepresentationen samt bloggande och hemsidor. En av parlamentarikerna agerade fotograf med min mobilkamera, vilket gick sådär. Jag vågade inte be om en ny bild.

Parlamentarikerna lyssnar. Jag är jätteglad att ha fått träffa dem och jag undrar varför Aung San Suu Kyi prioritertade att åka till Oslo istället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.