Tematrio v 24: Sommarens böcker

Jag har inte hunnit svara på veckans tematrio som Lyran ställer upp varje vecka. Denna vecka handlar det om vilka böcker vi ska läsa i sommar. I måndags kom det bokpaket från Adlibris till mig med mina sommarböcker (eller några av dem, jag läser mer än en handfull böcker på en sommar). Tre av dem:

Flimmer av Anne och Even Holt: Norden-utmaning och deckare går utmärkt att kombinera. En oläst Anne Holt är dessutom lycka (Even är hennes bror). Och en sak jag upptäckte var att jag faktiskt  inte har läst hennes första bok om Hanne Wilhelmsen, Blind gudinne. Den står i bokhyllan på norska och var kurslitteratur i en tid då jag inte tyckte att deckare lät så roligt och blev därför inte läst (förlåt universitetet för att jag fuskade med läsningen!).

Z av Vigdis Grimsdottir: En kärlekshistoria mellan två kvinnor. Äntligen hittade jag en isländsk bok av en kvinna om kvinnor! Jag ser mycket fram emot att gå vidare till Island i min Norden-utmaning.

Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie: Jag tyckte mycket om En halv gul sol och jag ser fram emot att läsa en bok till av Ngozi Adichie. Lila hibiskus är hennes debutroman och verkar vara en hemsk historia om en flicka med en tyrannisk far.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.