Att-läsa-lista oktober

Oktoberböcker

Så var det ny månad och jag kan konstatera att av förra månadens måste-böcker har jag läst Mandarinerna av Simone de Beauvoir och Adams arv av Astrid Rosenfeld. Jag har dessutom läst flera novellsamlingar och Rismodern av Rani Manicka. Döden av Jonas Gardell hann jag också med. Jag har dock inte läst ut Wasted Morning av Gabriela Adameşteanu. Den är för tråkig, men nu blir det minsann krafttag mot den. Den ska vara utläst i slutet av veckan!

Den här månaden har jag en något längre lista:

Jorden runt-resan: Nu bär det av till Afrika och jag ska läsa Ännu talar träden av Calixthe Beyala. Den boken har jag köpt och ska börja läsa när som helst. Sedan vill jag också läsa Bränd jord av Elieshi Lema och Coconut av Kopano Matlwa. Den förstnämnda finns på bibblan i Luma och den andra har jag beställt dit. Hoppas att det är lättlästa och bra böcker så att jag hinner med alla tre. (Jag har redan tjuvstartat och läst en av Asienböckerna. Kunde inte låta bli. Men väntar med recensionen tills det är dags att åka vidare.)

Tre på tre: Av mina tre tegelstenar jag ska läsa på tre månader har turen kommit till Blonde av Joyce Carol Oates. Den är över 800 sidor lång och jag har därför tjuvstartat med den. Trots att jag läst 200 sidor kan jag inte säga att jag kommit in i den, men den är inte lika tråkig som Mandarinerna.

Recensionsex: Jag har fått ett recensionsex av Beata Arnborgs biografi över Kerstin Thorvall, Uppror i skärt och svart från Atlantis förlag. Den ser jag mycket fram emot! Thorvall var en mycket speciell och kontroversiell feminist som inte passade in någonstans. Jag har kastat ut lite förfrågningar om andra recensionsex, så det kan bli fler.

Bokmässan: Jag ska läsa Ioana Nocolaies bok Himlen i magen. Bara för att hon signerade den åt mig och för att den är så bra (har redan påbörjat den).

Novell-lördagar: Kambodja berättar står på agendan, men en liten överraskning kommer att smyga sig in på en lördag i oktober. Jag kan säga så mycket att det har med feministisk sience fiction att göra. Då vet jag flera som kommer att bli glada. Mer om det längre fram!

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • Marie2 oktober, 2013 kl. 11:05
  • Svara

  Kanske skulle jag låta mig inspireras av dig och ta tag i mitt eget ex av Blonde? Är lite av en Oatesjunkie men har inte läst denna ännu. Vore roligt att se om vi tycker lika.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna2 oktober, 2013 kl. 11:08
    Författare
   • Svara

   Det var lite så jag tänkte också. Hörde av en bokbloggarkollega att den är jättebra, men man behöver läsa 400 sidor först. Jag har läst 200 och tycker att den är bra, men om någon sa att jag aldrig mer skulle få läsa den så skulle jag inte gråta ihjäl mig. Hoppas på att komma in i den snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.