Kerstin Hesselgren x 3

Kerstin HesselgrenImorgon kommer ett nytt nummer av Magasinet Neo och det innebär att jag kan publicera de recensioner som var med i sommarnumret. En av de böckerna jag recenserade då var Renée Frangeurs biografi över Kerstin Hesselgren, en person jag borde uppmärksammat här på bloggen för längesedan.

Jag talade med folkpartisten och skriftställaren Anders Johnsson i Almedalen som läst samma bok och undrade vad jag tyckte. Han är mycket kunnig i Folkpartiets historia och hade många synpunkter. För några veckor sedan hade han en recension på boken i Frisinnad tidskrift och det var mycket intressant att läsa hans totala sågning. Vi pratade om hans recension där i Almedalen och bestämde att jag skulle uppmärksamma den här på bloggen.

Kerstin Hesselgren, den första kvinnan i Riksdagen, är oerhört intressant för oss folkpartister eftersom hon var liberal och trogen Folkpartiet under stor del av sin karriär. Detta har Johnsson tidigare skrivit om, men Frangeur hade idéer om att hon drog lite åt det socialdemokratiska hållet. Johnson håller inte med. Mer om detta i ett separat inlägg.

Det är på tiden att Hesselgren får ett stort utrymme här på bloggen och jag har bestämt mig för att idag publicera min recension från Neo, sedan imorgon ett referat från Anders artikel och som avslut på fredag får ni läsa om Hesselgren som veckans feminist.

Tre dagar, tre inlägg om feministen, fredsaktivisten och folkpartisten Kerstin Hesselgren.

1 ping

  1. […] Som jag skrev om igår så har folkpartisten och författaren Anders Johnsson läst Renée Frangeurs biografi över Kerstin Hesselgren och haft många synpunkter. Han har skrivit om detta i senaste numret av Frisinnad Tidskrift. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.