Assia Djebar 1936-2015

Assia DjebarDen algeriska författaren Assia Djebar är död. En av de mest värdiga nobelpristagare kommer aldrig att få priset. Det känns oerhört sorgligt att en av världens främsta författare har gått ur tiden. Hon var inte purung, men 78 år är heller inte en mycket hög ålder. Jag har inte sett att nyheten har nått svensk media än och vet ingen mer om hur hon dog.

Jag gissar varje år på att just hon kommer att få Nobelpriset i litteratur. I år kommer jag att få gissa på någon annan.

Böcker av Djebar som jag läst och recenserat:

Ingenstans i min faders hus

Käleken, kriget

Denna bloggpost kommer att uppdateras under dagen.

UPPDATERAT

Nu skriver både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter om hennes bortgång. Hon dog på ett sjukhus i Paris under gårdagskvällen efter en tids sjukdom. Nu ska hon förmodligen begravas i Algeriet enligt eget önskemål

1 ping

  1. […] bli tradition att jag skriver om vem jag tror/hoppas på får nobelpriset i litteratur. Min favorit Assia Djebar är död och Margaret Atwood tror jag inte så mycket på. Därför går årets gissning/förhoppning till […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.