Aprilväder och vaccinhopp – aprilsummering 2021

Barnen hoppar studsmatta

Barnen hoppar studsmatta. April 2021.

April bjöd på riktigt aprilväder. Ena stunden var det fantastiskt fint och varmt vårväder och andra stunden snöade det. Lite väl mycket april för min smak. Vi passade en solig dag på att sätta upp studsmattan och det var mycket uppskattat hos barnen. Även mamman smyger sig in och studsar ibland när ingen ser, men herre min je vad det är jobbigt!

Det är påtagligt att vi har suttit i isolering i mer än ett år nu. Jag har träffat lite folk på lunch och så, för att överleva. Nu måste det bli varmare snart så att vi kan träffas mer utomhus och hänga i varandras trädgårdar. Jag behöver umgänge! Om inte vädret är med oss, så hoppas jag att vaccineringen går fort, eller det hoppas jag såklart oavsett.

Idag är det första maj och tyvärr sammanfaller den med en helg. Vi får se om familjen inviger vårt utomhusspa för säsongen.

Min läsning

Läsningen har stått lite still, men jag verkar i alla fall vara på väg ur min lång, långa period av bara kärleksläsande. Det kändes som att jag någon gång här på slutet av april uppnådde någon slags teoretisk mättnad (som man säger inom akademin) för romance. Bra! Då kan jag ta mig an tyngre böcker och fackböcker och kanske hitta tillbaka till mina gamla lästakter.

Världsläsning: Den här utmaningen är riktigt rolig och jag är uppe i 22 länder nu. Det blev hela fem nya i april:

  • Kanada
  • Uruguay
  • Mauritius
  • Kongo-Kinshasa
  • Irland

Språk: I april har jag bara läst på svenska och engelska.

Fantastiska fruntimmer: Jag hade en idé om att läsa Ædnan av Linnea Axelsson, men det blev visst aldrig att jag började med den.

Hittat i min hylla: Nej, har prioriterar recex och romantiska ljudböcker i april.

Månadens färgbok: På Instagram har What you readin? kommit med ett initiativ att vi ska läsa en bok på en given färg varje månad och april var gul. Jag glömde helt bort detta, men har Linda sagt att en bok i bokhyllan räcker, så skarvar jag den här månaden med Unhoneymooners av Christina Lauren. Den fanns ju i min virtuella bokhylla och är gul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.