Women’s Prize for Fiction 2021

Women’s Prize for Fiction 2021

Om det är något jag borde uppmärksamma så är det Women’s Prize for Fiction, men som jag påpekat så är jag dålig på internationella bokpriser. Women’s Prize for Fiction 2021 kom precis med sin korta lista och där är det en bok jag läst och en jag ska läsa inom kort. Den 7 juli kommer vi att vi får veta vem som vinner.

Jag har antecknat lite på några av böckerna som jag läst, eller kommer att läsa. Har du läst någon som jag absolut måste läsa?

Långa listan med korta fetat

Brit Bennett – The vanishing  (USA): Hjärtlinjer på svenska och det är en bok jag skulle ha bokcirklat i en cirkel, men får en chans till i en annan.

Clare Chambers – Small pleasures (Storbritannien)

Susanna Clarke – Piranesi (Storbritannien)

Amanda Craig – The golden rule (Storbritannien)

Naoise Dolanv – Exciting times (Irland)

Avni Doshi – Burnt sugar (USA)

Dawn French – Because of you (Storbritannien)

Claire Fuller – Unsettled ground (Storbritannien)

Yaa Gyasi  – Transcendent kingdom (Ghana/USA): Inte av denna världen på svenska och jag har både läst och cirklat boken. Tyckte inte den var lika bra som hennes tidigare Vända hem.

Cherie Jones – How the one-armed sister sweeps her house (Barbados): Ja, självklart vill jag läsa en bok från Barbados! Handlingen om kvinnor på Barbados, lockar också till läsning.

Raven Leilani – Luster (USA)

Patricia Lockwood – No One Is Talking About This  (USA)

Annabel Lyon – Consent (Kanada)

Kathleen McMahon – Nothing but blue sky (Irland)

Torrey Peters – Detransition, Baby (USA)

Ali Smith – Summer (Storbritannien): Sommar kommer på svenska om några veckor och det ser jag fram emot. Jag har läst de andra tre i årstidsserien och det jag gillade bäst var Vinter.

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

    Gillade Exciting times mycket, men den verkar älskas eller hatas. Heter Edith & Julian på svenska. Är också mest sugen på att läsa från Barbados, men även en bok med en enarmad moster i titeln måste läsas!

  2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

    Nöjd med att jag iaf känner till en av titlarna på listan, Piranesi. Jag har inte läst den än men den står på önskelistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.