Wolde, Gunilla; Totte bakar; 1975

Totte bakarNär det kommer till barnböcker så har jag bestämt mig för att det är mer normkritiska böcker än böcker om flickor som är det viktigaste, kanske för att jag själv har en son. Därför väljer jag nu att recensera en bok om den lilla politisk korrekta pojken från 70-talet.

Ok, Totte är kanske lite väl pretto för att vara en hjälte i en modern barnbok, men det behövs faktiskt också. Kajsa Kavat är en liten flicka som fixar julen åt mormor så varför skulle inte Totte som bakar en kaka vara lika bra för barn? Och det verkligen osar 70-tal om den här boken. Det är en ren instruktionsbok om hur en kaka ska bakas med alla ingredienser och den hjälp från vuxna som behövs för att sätta på spisen. Trots det har jag svårt att tycka illa om det.

Hugo älskar just nu Kivi och den gråtande goraffen och den ska läsas lite ur varje dag. Han skrattar och pekar. Och Totte bakar är den bokens verkliga konstrast, men Hugo verkar gilla den också. Fast det inte är lika roliga bilder och mamma inte läser lika rytmiskt. Så helt klart godkänt till Totte bakar från Hugo och mig, men gör inte kakan för den saknar bakpulver. Så mycket för den exaktheten i historien.

Läs mer: Adlibris, Bokus

9 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Tidlöse Totte! Mina barn älskade böckerna i början av 90-talet 🙂

  1. Jag min honom också från min barndom. Och även Emma-böckerna.

 2. Jag har Barnbokslördag på min blogg den 30/3. Varmt välkommen att vara med!

  1. Ja! Såklart är jag med!

   1. Vad kul!

 3. Jag bakade kakan när jag var liten, och den blev mycket riktigt platt.

  1. Mina kompisar bakade också den, men la nog till bakpulver, för den var inte platt.

 4. Totte bakar läste jag så sent som i förrgår för första gången för min yngsta (de andra två har läst den oräkenliga antal gånger). Det är faktiskt den enda Totte-boken vi har men den är poppis. Toppar i den kategorin gör nog dock Emma hos doktorn – den är riktigt rafflande 😉 och läses nu VARJE kväll för lilltjejen.

  1. Jag måste införskaffa Emma-böckerna, men det får vänta till vi har flyttat för nu finns ingen plats i världen. Vi föräldrar få stå ut med att läsa samma sak om och omigen. Vem är sjuk är riktigt bra på samma tema. Som sagt rafflande är rätt ord 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.