Feministisk litteraturkanon: Listan är satt!

Feministisk litteraturkanon

Igår smällde det alltså juryn bestående av mig, Ebba Witt-Brattström, Karin Olsson, Anna Wåglund och Mia Latvala, träffades och pratade ihop oss om en feministisk litteraturkanon. Men ni får ge er till tåls lite för jag kommer inte att avslöja listan riktigt än. På internationella kvinnodagen den 8:e mars kommer jag att ge er ett litet smakprov.

Tills dess vill jag tacka alla som har varit med och nominerat och så mycket kan jag avslöja att många av era nomineringar kom med, några som inte nominerats kom också med och förhoppningsvis kommer ni efter att listan hat offentliggjorts fortsätta att diskutera vilka böcker som borde eller inte borde varit med.

Jag vill också tacka den fantastiska juryn som gav en oförglömlig kväll och tillsammans med dem var det inte tyst en minut. Vi kom också fram till att hade vi fått sitta längre hade vi inte kunnat gå hem utan att utöka det på förhand satta antalet. Vi gick alla därifrån med fler böcker på våra att-läsa-listor.

Lite bilder från kvällen:

Ebba och Anna

Ebba och Anna

Anna och Mia

Anna och Mia

Karin och Hanna

Karin och Hanna

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Jag är så nyfiken på att få se listan!

    1. Vad roligt 🙂

  2. Här är en till nyfiken! 8:e mars, okej. Det verkar ha varit ett mkt trevligt juryuppdrag 🙂

    1. Ni kommer att få vänta på hela listan lite till. En resa till Hongkong för min del fördröjer processen något 🙂

  1. […] torsdags åkte jag upp till Stockholm för att vara med och ta fram en feministisk litteraturkanon. Vi hade en gedigen lista med nomineringar att utgå ifrån och alla hade även med sig sina egna […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.