Vila i frid Matthew Perry – länge leve Chandler!

Matthew Perry

För några år sedan skrev jag om att min ungdomsidol Luke Perry från Beverly Hills hade gott bort, bara 52 år ung. Nu var det dags för Matthew Perry, Chandler från Vänner. Han var bara 54 år och dog efter att ha varit ren några år efter många år av drog- och alkoholmissbruk. Om Beverly Hills var vad jag tittade på som tonåring, var Vänner det jag tittade på som 20+.

Chandler var den optimala pojkvännen, söt, snäll och lite töntig. Han fick också den töntiga och ocoola Monica (Courtney Cox) och blev lycklig. Nu var ju alla snygga och coola i jämförelse med någon form av verklighet, men det spelade ju mindre roll när jag levde mig in i serien och önskade fått hänga med vännerna på Central Perk.

Jag ägnade den senaste söndagen på Vänner-maraton. Det märkliga var att jag sett ett avsnitt före läggdags på lördagen, dagen före jag nåddes av beskedet att Matthew Perry hade gått bort. Jag brukar inte titta på Vänner och det var nog flera år sedan sist. Kändes oerhört surrealistiskt. Jag fortsatte såklart titta på söndagen, efter att jag fått veta. Jag gottade mig i den kanske bästa säsong fem, när Monica och Chandler precis blivit tillsammans och håller det hemligt för vännerna.

Vänner är fortfarande roligt och mysigt att titta på, men det håller verkligen inte för en feministisk granskning. Att killarna älskar porr, är något som sägs i var och varannat avsnitt. Att tjejerna längtar efter äktenskap och killarna rädda för att binda sig är en mycket vanlig storyline. Det är också en mer eller mindre genomvit serie. Ross har haft två färgade flickvänner, men det handlar om några avsnitt max.

Jag väljer att fortsätta mitt Vänner-tittande ett tag till och bortser från diverse stereotypa skildringar. Ibland är det just sånt man vill ha, lite nostalgi, lite skratt och mycket mys. Jag bär en fin t-shirt idag till Chandlers ära. Och nedan kan ni se några av mina bästa Chandler-moments.

Friends

Chandler-moments

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.