Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vem får nobelpriset i Litteratur?

Vem får nobelpriset i Litteratur?

Nobelpeng

Aftonbladet Kultur har ställt tre frågor till sin redaktion om vem som får nobelpriset i litteratur i år. Svaren kan du läsa här. Jag svarar på samma frågor.

* Vem tror du får priset?

Jag gissade rätt förra året att priset skulle gå till Svetlana Aleksijevitj, men i år har jag inte fått samma feeeling. Dock brukar det vara så att de som ligger i topp i vadslagningslistorna ligger bäst till. Min gissning får således bli antingen Adonis, en poet jag inte läst eller Ngũgĩ wa Thiong’o, en kenyansk författare jag länge tänkt att läsa.

* Vem vill du ska få priset?

Margaret Atwood eller Nawal el Saadawi. Ingen av dem är särskilt troligt skulle jag tro. Atwood för att en annan kanadensisk kvinna nyligen fått det (Alice Munro) och Saadawi för att hon kändes mer aktuell för ett par år sedan. Jag skulle inte bli ledsen om priset gick till Joyce Carol Oates. Vore det inte coolt om en kvinna fick priset två år i rad? Det vore verkligen på tiden.

* Vem vill du inte ska få priset?

Jag är så urbota trött på att det verkar finnas en inofficiell kvotering av män när det kommer till nobelpris. Var det en kvinna året innan så är det dags för en man. Alltid. Var det en man året innan så är det ok om det blir det året efter också. Jag vet att jag kommer att få skit för detta från många som anser att jag bara ser till kön, men det struntar jag i. Jag hoppas inte priset går till en man. I år igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.