Vad jag ser fram emot i höstens utgivning

Höstens böcker 2020

Höstens utgivning finns nu att ta del av i Svensk bokhandels katalog Höstens böcker.Jag har inte lusläst den från pärm till pärm, men jag har gjort en hygglig uppskattning av vad jag har att längta efter i höst. Sofi Oksanen kommer med en ny roman och det är såklart den stora höjdpunkten! Nummer två på rolighetslistan är att Tranan ger ut en ny novellsamling från ett land i världen, den här gången Armenien.

Albert Bonniers förslag

Augusti

Patrik Lundberg – Fjärilsvägen: Jag tycker att Patrik Lundberg skriver bra och den här romanen om hans mamma, tycker jag låter oerhört intressant.

September

Sofi Oksanen – Hundparken: Jag utbrister ett Gert Fylkingskt äntligen! Som jag har längtat efter att Sofi Oknanen ska skriva mer. Det här är årets mest efterlängtade bok alla kategorier!

Alfabeta

Augusti

Ylva Hillerström och Karin Eklund – Hilma af Klint kartor över osynligheten: En fint illustrerad barnbok med en introduktion till Hilma af Klints konst för de minsta, låter oemotståndligt!

September

Fideli Sundqvist – Hopptornet: Jag var på en utställning med Fideli Sundqvists konst i Eksjö 2017 och nu såg jag att hon kommit ut med en illustrerad barnbok. Den vill jag verkligen läsa för mitt barn.

Bonnier fakta

Oktober

Karin Carlsson – Kvinnosaker: En bok om historiska föremål som skildrar svensk kvinnohistoria. Det låter superspännande!

Förlaget

Augusti

Edith Hammar – Homo Line: Ett spännande finlandssvenskt seriealbum som jag ser fram emot.

Galago

Oktober

Anneli Furmark – Gå med mig till hörnet: Jag har läst en seriealbum av Furmark förut och tyckte om. Hon skriver om äldre och det var i den en ganska lågmäld stil som jag gillade. Ser fram emot att läsa ett seriealbum till.

Gabi Beltrán och Bartolomé Segui – Min uppväxt i Palma de Mallorca: Jag letade efter ljus och lykta efter något av en kvinnlig Mallorca-författare 2014. Nu är ingen av dessa herrar kvinna, men jag tyckte att boken hade helt klart feministisk intressanta teman med en son till en prostituerad kvinna och hans uppväxt på Mallorca. Beltrán har skrivit texten och Segui har tecknat. Segui är också från Mallorca.

Norstedts

September

Yaa Gyasi – Inte av denna världen: Från slavhandeln i Ghana i Vända hem till en afroamerikansk familj i USA i den här nya romanen. Alltid lika spännande att åter läsa en författare som man älskade första gången.

Emma Bouvin – Det här är den bästa tiden i ditt liv: Jag gillar Emma Bouvins krönikor i DN och vi pratar då och då på Twitter, inte sällan om barn. Jag ser fram emot att läsa den här boken om småbarnstiden!

Piratförlaget

September

Sara Lövestam – Handbok för språkpoliser: Behöver inte kommentera, älskar Sara Lövestams språkböcker!

Abi Daré – Flickan som fick en röst: Alltid lika roligt med världsböcker. Daré är från Nigeria och boken verkar dessutom har en feministisk ingång.

Oktober

Zinat Pirzadeh – Vinterfjäril: Jag har tyckt om Pirzadeh förut och ser frma emot att läsa en ny bok av henne.

Schildts och Söderströms

Augusti

Tua Forsström – En kväll i oktober rodde jag ut på sjön: Tua Frosströms poesi älskade jag när jag läste henne tidigare i år, så nu ser jag mycket fram emot att läsa mer. Den här boken gavs ut första gången 2012.

Sekwa

Oktober

Maggie O’Farrell – Hamnet: Ännu en favoritförfattare som kommer ut med något nytt. Kul!

Tranan

December

Armenien berättar: Ett till äntligen! En ny bok med samlade noveller från ett lite udda land. Som jag har längtat! Det här kan faktiskt varia årets mest efterlängtade bok efter Sofi Oksanen. Jag överdriver inte.

Weyler

September

Marlene van Niekerk – Triomf: Jag har pinsamt nog fortfarande inte läst Aagat, men trots det ser jag fram emot den här romanen som ska vara minst lika bra. Aagat ges dessutom ut på nytt av förlaget.

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

    Undrar om Vinterfjäril är uppföljaren till Fjäril i koppel, som det har talats så länge om? ?

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

      Säkerligen! Jag har läst den första som var bra, vill jag minnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.