Vad jag är sugen på att läsa just nu

Bokhög mars 2022

Det kommer nya böcker hela tiden och det är mycket som jag känner mig sugen på och här kommer lite i vårflödet som jag borde ta mig i kragen och läsa. Jag har dels mina böcker från Tranans prenumeration och dels andra böcker från vårens och sommarens kataloger.

Jag läser just nu Under fikonträdet av Gorans Vojnovic, som är riktigt bra. Tyvärr verkar saker kommer emellan hela tiden så den går långsamt. Men å andra sidan får jag ha den med mig längre på så sätt! Det är en hyllvärmare och jag låter ofta böcker som är mer aktuella gå före.

Peppe Öhmans Bara en gång om året från Norstedts läser jag just nu och i april ska jag får träffa Peppe och prata om boken. Träffa som i det nya sättet digitalt, eftersom ju Peppe bor i Los Angeles.

Från Norstedts kommer nu också 1959 av Helena von Zweigbergk som jag är riktigt sugen på. En kärleksroman i en annan tid.

De Trananböcker som hittills kommit är De förlorade minnenas ö av Yoko Ogawa och 10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld av Elif Shafak och där är jag mest sugen på den andra. Yoko Ogawa ska vi läsa i Bokhörnan till hösten, så jag spar den lite. Från Tranan har jag även En kropp att sörja av Tsitsi Dangarembga, som jag sett fram emot länge nog nu.

Silvia Avallone har kommit ut med en ny bok! En vänskap har precis kommit på Natur och kultur och Avallone har en extremt hög lägstanivå, så förväntningarna är skyhöga.

Cobolt förlag ger nu ut femte boken i serien Framtidens Arab av Riad Sattouf. Boken kommer i juni och jag kommer att hänga på låset!

I lurarna på Storytel kör jag Felsteg av Maria Adolfsson, men tänkte nog inte köra alla på en gång där. Malin Persson Giolitos nya I dina händer, ligger näst på tur där.

2 kommentarer

  1. Framtidens arab 5 är den bok jag längtar allra allra mest efter i år!

    1. Ja, den ser jag verkligen sjukt mycket fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.