#kaffeochkulturvärlden: Grekland

Greklands flagga

Man kan sammanfatta mars månads land i utmaningen #kaffeochkulturvärlden med sex ord: så många böcker, så lite tid. Efter lite sökande hittade jag en bok på Storytel, What’s left of the night av Ersi Sotiropoloulos, men fastnade aldrig i den och tänkte tillslut ”varför?”.

Tyvärr är det så att när jag försökt mig på grekisk litteratur så har det alltid varit samma samma visa. Jag fastnar inte och läser bara för att och minns absolut ingenting av boken efteråt. Det enda jag riktigt gillat från den grekisk litteratur är Sapfo och Tranans novellsamling Grekland berättar. Ersi Sotiropoloulos fanns med i den novellsamlingen och jag tyckte mycket om henne och det var därför jag tänkte att denna gången skulle det bli annorlunda. Men icke.

Nu känner jag att det blev lite pinsamt att jag inte klarade utmaningen och åkte ut redan tredje månaden så nu blir det bakläxa och jag går tillbaka till Grekland berättar och ser om jag hittar någon novell där som jag har oläst och kan läsa ikväll. Återkommer om jag lyckas 🙂

I övrigt så konsumerar jag inte så mycket grekisk kultur, inte ens vinkultur. Men en gång hittade jag ett dyrt Retsina i tillfälliga hyllan på systemet som var fantastiskt gott! Annorlunda och smakade Retsina, men gott. Det var sannerligen en upplevelse. Det var längesedan jag lagade moussaka, men har gjort souvlaki och grekiska köttfärsbiffar med tzatziki några gånger det senaste året.

Jag har varit i Grekland en gång, på Kreta när jag var 26. Vi såg Knossos som egentligen enda kulturella sak. Sedan har jag läst Platons Staten, men det var 1998. Det känns lite som att jag borde tagit tillfället i akt och tagit den här utmaningen lite mer seriöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.