Vad är en bok, Filip och Fredrik?

Alla mot Alla

Jag och min man är just nu mest inne på att titta på Alla mot Alla med Filip och FredrikDiscovery+. Vi ser veckans avsnitt på helgen, möjligtvis med start på torsdagen. Vi älskar På spåret och andra frågesportprogram och just Alla mot Alla har den typen av kluriga frågor som vi gillar, även om vi inte alltid kan det.

Igår sig vi ett avsnitt där de tävlande skulle ange en bok med kvinnonamn i titeln, med tillhörande författare. Det var alltså böcker, vars titlar de skulle ange. Vad är en bok? Frågan skulle visa sig vara relevant, då Filip och Fredrik underkände Alex Schulmans och Jan Guillous svar Fröken Julie och Romeo och Julia. De var ju pjäser. Pjäser är med andra ord inte böcker. Frågan var inte romantitlar, utan titlar på böcker.

Här säljs boken Romeo och Julia av William Shakespeare. 

Här säljs boken Fröken Julie av August Strindberg.

En bok är inte bara en roman eller en faktabok. En bok är väl en bok, oavsett genre? Jag och min man är inte helt ense i det här så jag vill gärna ha stöd i min slutsats, eller om det är någon som bättre kan förklara för mig varför en utgiven pjäs i bokform inte är en bok.

2 kommentarer

  1. Jag måste nog hålla med dig och säga att en bok är en bok oavsett genre, samtidigt som jag förstår var han kommer ifrån :p

    1. Tack för support här <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.