Utmaningar 2022: Läsa jorden runt

Mitt årliga mål att läsa från 40 olika länder nåddes på självaste nyårsafton när jag läste ut Återvändarna av Maria Dulce Cardoso från Portugal. Den boken köpte jag i Portugal för snart fem år sedan, men läste den aldrig. 2022 ingick den i Tranans prenumeration så jag läste den på svenska istället. På slutet när det inte såg ut att gå vägen med utmaningen såg jag att Norge inte var med, så jag klämde en Selma Falck-deckare av Anne Holt.

Utmaningen kommer att fortsätta 2023, med lika många länder.

Länder jag läste från

Vissa autonoma områden räknas också. Allt är med här, även barnböcker och noveller, men det mesta är ändå böcker för vuxna.

Argentina
Australien
Bosnien
Chile
Danmark
Ecuador
Etiopien
Finland
Frankrike
Indien
Indonesien
Iran
Irland
Island
Israel
Italien
Japan
Kanada
Malta
Nigeria
Norge
Papua Nya Guinea
Polen
Portugal
Schweiz
Singapore
Slovenien
Storbritannien
Sverige
Sydafrika
Sydkorea
Syrien
Tanzania
Turkiet
Tyskland
Ukraina
USA
Zimbabwe
Åland
Österrike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.