Utmaningar 2022: Hyllvärmare i någon form

Shelfie maj 2021

Mitt att-läsa-hylla i maj 2021. Alla dessa är hyllvärmare om de inte redan är lästa.

Jag har inte kommit på någon riktigt bra utmaning som går ut på att läsa hyllvärmare. Jag har tidigare försökt att utmana mig att läsa de böcker jag fick tillbaka efter flytten, men det ville sig inte riktigt. Jag känner dock att känslan är helt annorlunda nu än för ett år sedan. Då ville jag bara läsa kärleksromaner och nu är jag sugen på lite av varje.

Jag ska inte binda upp mig på någon speciell utmaning att läsa hyllvärmare av viss färg eller på angivet tema, eller begränsa mig till att det ska vara köpt före jag flyttade. Jag tänker att en hyllvärmare per månad är lagom och en hyllvärmare är att det är köpt ungefär före sommaren 2021. Det som är köpt efter sommaren får väl räknas som i närtid.

Varför hyllvärmare? För att jag faktiskt ska läsa de böcker jag köper! Dessutom är mina hyllor otroligt välfyllda med litteratur från hela världen, så jag skulle inte att lida någon nöd ens om jag var tvungen att BARA läsa hyllvärmare i ett helt år. Nu är jag dock så generös mot mig själv att allt som står i att-läsa-hyllan utanför vårt sovrum är hyllvärmare om det inte hamnat där så sent som i höstas. Där står mycket spännande, bland annat Styr din plog över de dödas ben av Olga Tokarczuk som jag redan läst och Sötvatten av Akwaeke Emezi, som jag läser nu.

Eftersom jag redan har ett litet försprång och redan hunnit läsa en av tolv hyllvärmare, hoppas jag på ett bra år för böcker som hittills samlat damm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.