Utmaning 2022: Dags att steppa upp världsläsningen

Världskarta

Jag ska läsa böcker från 40 länder i år och nu med två och en halv månad kvar, ser det inte så ljust ut. Eller i vilket fall inte självklart att jag klarar det. Det är nio länder kvar och det blir tre nya länder i oktober, tre nya i november och tre nya i december. Jag läser från två nya länder just nu, så jag borde fixa målet för oktober. Jag har läst mycket från hela världen i år, men det har varit många från samma land (vilket ju också är bra).

Lite planer för resten av hösten

Bokcirkla om Skuggkungen av Maaza Mengitse från Etiopen.

Läsa den senaste boken som kommit i min Tranan-prenumeration, Härkomst av Saša Stanišić, som är född i Bosnien, men bor i Tyskland. Boken handlar mycket om Bosnien, så det får räknas.

Väcka liv i min tidigare serie novell-lördag, där jag under en dag recenserar utvalda noveller från någon av Tranas novellsamlingar i Berättarserien (eller liknande från andra förlag). Iran berättar gjorde min samling av dessa böcker komplett så jag funderar på att läsa iranska noveller.

Få tag på femte delen i Riad Sattoufs serie Framtidens arab, som jag verkligen älskar. Riad Sattouf kommer från Frankrike men har delvis vuxit upp i Syrien, där hans pappa kommer ifrån, så han får räknas till Syrien här.

Två till böcker är att vänta i Tranans prenumeration och det är Dulce Maria Cardosos Återvändarna (Portugal/Angola) och Scholastique Mukasongas Barfotakvinnan (Rwanda/Frankrike), så jag borde passa på att läsa dem när de kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.