Recension: Tuti, Ilaria; Askans dotter; 2021

Askans dotterIlaria Tuti blev en deckarfavorit förra året och nu har hon kommit hut med den tredje boken om Teresa Battaglia på svenska. Det är Bazar förlag som ger ut Ilaria Tuti i Sverige. Jag skulle gissa att det är en trilogi och att Askans dotter är den sista boken i serien, men inte hittat något som bekräftar det. Jag lyssnade på boken på Storytel, inläst av Thomas Hanzon.

Teresa Battaglia kämpar mot klockan. Innan hennes alzheimer tar över henne fullständigt vill hon vara med och lösa ett sista mord. Det är en seriemördare som utfört ett beställningsmord och Teresa känner mördaren väl. Hur väl kommer hennes kollega Massimo Marini snart att bli varse. Hela historien flätas samman med det Teresa var med om för 27 år sedan. Då träffade hon seriemördaren första gången.

Vi har hela tiden vetat att något hemskt har hänt Teresa och att hon förlorat ett barn. I Askans dotter får vi bakgrunden och vad som ledde fram till katastrofen. Hennes förflutna hotar också att påverkar nutiden och Massimo Marini gör allt för att hjälpa sin vän, som han förstår lider av alzheimer. Askans dotter är en fin bok om vad vänskap kan betyda och att inte vara så ensam som man tror sig vara.

Jag skulle som sagt inte tro att det kommer någon mer bok om Teresa Battaglia, för jag har svårt att se hur den skulle utformas. Det är lite tråkigt på ett sätt eftersom jag verkligen gillar Teresa som lite ovanlig, men oerhört skarp, polis. Askans dotter var annars det perfekta avslutet på en fin serie. Om inte annat hoppas jag att Ilaria Tuti kommer tillbaka med fler böcker på svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.