Läsutmaningar 2022: En miniklassikerutmaning

SelmaStories klassikerbingo

På Sveriges nationaldag hade SelmaStories en klassikerbingo på Instagram. Jag la själv upp bilden ovan med mina avprickade böcker. Ni ser dem även fetade i listan nedan. Det var en del böcker jag hajade till på att jag faktiskt inte har läst. Rapport från en skurhink är ju en. En piga bland pigor har jag bara läst ett utdrag från och Tjärdalen har jag börjat på fler gånger än jag vill erkänna.

Det får bli en klassikerutmaning i sommar, men inte så att jag ska läsa alla eller ens ett par stycken av dessa böcker. Nej, jag ska läsa EN klassiker i sommar, helst någon av dessa. Det ska jag väl klara av? Det ska inte få förstöra min längtanläsning, men en liten utmaning kan jag väl unna mig, tänkte jag.

SelmaStories klassikerlista

1. Rapport från en skurhink av Maja Ekelöf
2. Pippi Långstrump av Astrid Lindgren
3. Utvandrarna av Vilhelm Moberg
4. Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall
5. Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg
6. Kallocain av Karin Boye
7. Mor gifter sig av Moa Martinson
8. Gentlemen av Klas Östergren
9. En piga bland pigor av Ester Blenda Nordström
10. Händelser vid vatten av Kerstin Ekman
11. Röda rummet av August Strindberg
12. Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige av Selma Lagerlöf
13. Aprilhäxan av Majgull Axelsson
14. Nässlorna blomma av Harry Martinson
15. Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström
16. Tjärdalen av Sara Lidman
17. Röde Orm av Frans G. Bengtsson
18. Gäst hos verkligheten av Pär Lagerkvist
19. Pelle Svanslös på äventyr av Gösta Knutsson
20. Ondskan av Jan Guillou
21. Norrtullsligan av Elin Wägner
22. Skuggan över stenbänken av Maria Gripe
23. Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf
24. Barnens ö av P.C. Jersild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.