Tre på tre: Tegelstenar

Då är det hög tid att presentera ett av mina projekt för hösten. Jag har läst böcker från hela världen och jag har läst på svenska och inte alltför långa böcker. Jag har recenserat böcker nästan varje dag under sommaren. Jag skulle precis presentera en ny idé när jag kom på att jag hade lovat att delta i Pocketlovers årliga utmaning Tre på tre. Det innebär att läsa tre böcker med ett gemensamt tema som man själv väljer. Detta passade som hand i handsken med det projekt jag själv tänkt mig – att läsa tegelstenar!

Det blir lätt att jag tar lite genvägar och undviker de längsta böckerna för att kunna uppdatera oftare och detta är en sjuka jag vill bli av mig. Tre tegelstenar som jag tror är mycket bra står i hyllan och de ska läsas före första december. Det kommer såklart att gå bra, men det kommer antagligen ske på bekostnad av många nya recensioner, men så får det bli. Jag får helt enkelt skriva om andra saker under de teer månaderna som utmaningen sträcker sig.

Vilka böcker?

Simone de Beauvoir – Mandarinerna (778 sidor)

Joyce Carol Oates – Blonde (862 sidor)

Ingrid Betancourt – Även tystnaden har ett slut (616 sidor)

 

5 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Åh Blonde är helt klart en tidlös favorit hos mig. Klart läsvärd trots tegelstensformatet.

   • Hanna11 augusti, 2013 kl. 03:37
    Författare
   • Svara

   Jag tror att de är det alla tre, men ibland drabbas jag av panik att inte kunna bli färdig med boken fort nog. En sjuka, jag vet…

 2. Vad roligt att du ska läsa Mandarinerna! Vet att du varit sugen på den ett tag. Jag är inte med i utmaningen, men har precis påbörjat läsandet av en rejäl tegelsten: Wolf Hall av Hilary Mantel. Lycka till med läsandet, och försök hålla paniken i schack.

   • Hanna11 augusti, 2013 kl. 09:58
    Författare
   • Svara

   Ja, jag måste se att allt inte handlar om att leverera fort 😉

 3. Har faktiskt inte läst någon av dem men någon gång ska jag i alla fall lästa Blonde. Rekommenderas av alla jag känner som läst den. Blir kul att höra vad du tycker.

 1. […] min blogg är det mina regler som gäller. Därför är årets böcker kanske inte lika tjocka som förra årets. Förutom att det är tre tegelstenar och alla är romaner skrivna av kvinnor tvivlar jag att de […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.