Recension: Elston, Ashley; Tio underbara härliga hemska dejter; 2019

Tio underbara härliga hemska dejterEfter fiaskot med The christmas bookshop av Jenny Colgan, gick jag vidare till en ungdomsbok, Tio underbara härliga hemska dejter av Ashley Elston. Den utspelar sig i USA , närmare bestämt den amerikanska södern, så istället för snö och kallt är det sol och varmt. Boken är utgiven på svenska på B Wahlströms förlag och jag lyssnade på den på Storytel.

Sophies syster är sängliggande i slutet av graviditet och Sophie ska fira jul med sin mormor och morfar och resten av släkten, som bor i den stad i Louisiana där hon växte upp. Det är inte så långt från den stad hon bor nu, så hon ser fram emot att kunna åka hem och träffa sin pojkvän Griffin med jämna mellanrum. Så överhör hon ett samtal där Griffin säger att han är besviken över att de inte kommer att få en naturlig paus över jul. När Sophies släkt får höra detta, bestämmer de sig för att var och en ge henne en blind date för att hon ska glömma Griffin.

Bland släktingarna finns Oliva och Charlie, som tillsammans med grannpojken Wes, en gång var Sophies bästa vänner. När Sophie flyttade och bytte skola, gled de ifrån varandra. Nu ställer de forna vännerna upp på Sophie och hämtar henne i de fall då dejterna varit katastrofala. Hon har mycket trevligt på flera dejter, men det är också några som innefattar porrbio samt att spela Maria i en pjäs på högstadiet. Samtidigt börjar hon tänka på Wes på ett sätt som inte bara är kamratligt och så dyker Griffin upp som grädde på moset.

Tio underbara härliga hemska dejter var en varm och mysig bok om ungdomar och hur vänskap kan gå förlorad om man inte umgås i samma gäng. Dessutom är det en stor och bullrig släkt som Sophie har och tillsammans med mormoderns underbara italienska matlagning är det mycket fin julmysighet, trots avsaknaden av snö. Här finns det obligatoriska exet och drivkraften att hitta sig själv, mer än att hitta ny kärlek. Bra ungdomsbok med störst fokus på vänskap, titeln till trots.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.